Economia

El port de la Ràpita estrena el primer punt de càrrega de Tesla a l’Estat

Sant Carles Marina suma dos punts de càrrega, un del fabricant de vehicles elèctrics i l’altre per a la resta de marques

Es busquen nous turistes

Sant Carles Marina és el primer port esportiu de Catalunya i l’Estat espanyol que incorpora un punt de càrrega de vehicles elèctrics de Tesla, empresa líder mundial de fabricació de vehicles elèctrics. A més, l’equipament de Sant Carles de la Ràpita ha col·locat un altre punt de càrrega per a tot tipus de cotxes elèctrics que disposin de connector. Amb aquesta acció es busca impulsar la mobilitat elèctrica i la sostenibilitat i, també, propiciar l’arribada de turistes. “Permet posicionar-nos i ser atractius per a aquest segment”, assegura l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós. La recàrrega d’un vehicle elèctric dura entre dues hores i dues hores i mitja. Mentrestant, els usuaris del vehicle poden conèixer els atractius turístics i gastronòmics de la vila o anar de compres.

Així, des d’aquesta setmana el port de la Ràpita forma part del mapa europeu de Tesla. A partir d’ara, els usuaris de vehicles elèctrics Tesla que viatgin pel Mediterrani, quan connectin el navegador per veure on hi ha punts de recàrrega, trobaran les instal·lacions de Sant Carles Marina.

“A les Terres de l’Ebre som pioners en sostenibilitat i segur que altres ports de la Costa Brava el sol·licitaran”, va avançar ahir el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez. L’acció també s’emmarca en la política de qualitat i medi ambient de Ports, tenint en compte que el vehicle elèctric és més eficient i redueix la dependència energètica dels derivats del petroli.

Amb el punt de càrrega de l’Aldea, Tesla ja té dos Supercarregadors a l’Ebre.

LA FRASE

Permet posicionar-nos i ser atractius per a un nou segment de turisme
Josep Caparrós
alcalde de sant carles de la ràpita

LA XIFRA

1.139
turismes elèctrics
es van matricular el 2016 a Catalunya.

Un 6% de vehicles matriculats

El govern català prioritzarà els pròxims anys l’impuls del vehicle elèctric per instaurar un model energètic més sostenible. En aquest context, segons es va donar a conèixer ahir, l’any 2016 es van matricular 1.139 turismes elèctrics, una xifra que, tot i que només representa el 6% del total de matriculacions realitzades, va doblar les dades de l’any anterior, en què es van matricular 663 turismes elèctrics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona