Economia

treball

màfies

La UGT investiga si hi ha màfies que exploten temporers

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya AMIC-UGT està investigant l’existència de “màfies” organitzades que estarien movent il·legalment treballadors de països de l’Est per diferents campanyes agràries de temporada que es desenvolupen arreu de l’Estat, als quals s’estaria “explotant” amb unes pèssimes condicions laborals i amb salaris molt per sota dels que fixa el conveni del camp. A més del País Valencià i Andalusia, l’organització sindical n’ha detectat alguns casos a la campanya dels cítrics a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i ara està indagant si poden estar actuant per portar treballadors a la campanya de recollida de la fruita dolça a les comarques lleidatanes, davant els indicis de l’existència d’algun cas a la demarcació.

L’AMIC-UGT també està investigant la possible existència d’empreses que creen falses cooperatives que actuarien en l’àmbit agrari amb falsos autònoms o amb treballadors que cobren menys del que estableix el conveni, de la mateixa manera que ja està succeint en el sector carni. En aquest sentit, el sindicat també reclama més actuacions de la Inspecció de Treball.

L’AMIC-UGT va atendre l’any passat a Lleida 1.231 persones, la majoria interessades a obtenir la nacionalitat espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia