Economia

empresa

L’empresa La Selva inaugura els actes del seu centenari

Amb seu a Campllong, la planta té 350 treballadors i una facturació de 65 milions d’euros

La commemoració va estar presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont

L’empresa d’embotits La Selva de Campllong va iniciar ahir els actes del centenari i va inaugurar nous espais a l’empresa dedicats a la “memòria i al gust”. Concretament ha recuperat l’antiga botiga, ha renovat de cap i de nou el museu i ha creat una sala de tast. Tot plegat, segons va assegurar ahir el director general de l’empresa, Xavier Albertí, per “ajudar els visitants, però també a nosaltres, a conèixer-nos millor i a donar més valor al trajecte que anem fent”.

L’empresa va néixer el 1917 a Campllong. “Era un projecte il·lusionant dels avis, en Pep i la Mercè, i del meu pare, en Quimet”, va dir Albertí. El que ara és una empresa consolidada “fidel a les tradicions i a la passió per la feina ben feta” i amb una facturació de 65 milions d’euros, La Selva, va començar com una “petita cansaladeria” a Campllong. Han passat cent anys en què l’empresa ha apostat per la innovació, la diversificació i l’expansió, sense deixar de banda les arrels i una gran implicació en el teixit social i l’entorn. “Són cent anys elaborant alta xarcuteria sota uns principis clars i honestos: la qualitat de la matèria primera i un procés d’elaboració tradicional i únic”, expliquen.

350 treballadors

Actualment, l’empresa està formada per un equip d’unes 350 persones. Distribueix a tot l’Estat espanyol i exporta un 20% dels seus productes a destinacions europees. De la gamma de productes que elabora La Selva, el mateix Albertí destaca l’emblemàtic pernil cuit, en què és pioner i un clar referent en el mercat i del qual “estem orgullosos”, sense “menystenir les altres línies, que també són molt importants”.

La inauguració dels actes del centenari de La Selva va estar presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. També hi van assistir polítics locals, familiars –hi havia la mare d’Albertí, Montserrat Oriol, de 93 anys– i treballadors de l’empresa.

En els parlaments, Puigdemont va posar la fàbrica com a exemple de negoci que combina tradició i modernitat i que ha anat superant anys i generacions amb una aposta per la innovació i el coneixement. El president va aprofitar per reivindicar el potencial industrial de Catalunya. “Catalunya és un país amb un potencial industrial indiscutible i irrenunciable, tot i que de vegades quedi tapat amb altres activitats, com és el cas del turisme”, va dir. Per això va posar sobre la taula que ja compleix els objectius marcats per la UE per al 2020: “Que el 20% del PIB provingui del sector industrial.” Segons Puigdemont, Catalunya ja assoleix aquest nivell, i per això creu que ha de fer un pas més. “Ja hi hem arribat, però no ens quedarem aquí, volem créixer més i que el 25% del PIB provingui d’aquest sector”, va afirmar.

Durant la intervenció, el president de la Generalitat, va indicar que el món està a les portes d’una nova revolució industrial on la base tecnològica, l’ús de les dades massives i el coneixement dels mercats marcaran la manera de fer negoci. En aquest context, va defensar que Catalunya està ben posicionada per no quedar enrere. “Catalunya té la possibilitat d’estar a la sala de comandament de la nova revolució industrial perquè la matèria primera aquest cop sí que la tenim i és el talent”, va afirmar. Segons el president, aquest talent prové del “teixit genuí i impagable” de les pimes catalanes” –com és el cas de La Selva–, que suposen el 99% del total del sector industrial.

LES XIFRES

32.000
metres quadrats
edificats. L’empresa disposa d’11 línies i 3.500 metres quadrats d’assecadors.
12
milions de quilos l’any,
és la fabricació de La Selva. Un 62% de la fabricació es ven en supermercats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA