Economia

patronals

Abad renova com a president de la Cecot

L’empresari liderarà la patronal fins al 2021 en el seu quart mandat consecutiu

Reclama una administració “forta”

Antoni Abad va ser reelegit ahir “per aclamació” president de la Cecot per als pròxims quatre anys, fins al 2021, en una assemblea extraordinària celebrada a Terrassa, seu de la patronal. En rebre el suport dels membres de l’associació empresarial, Abad va assegurar que entre els seus objectius hi haurà “recuperar la interlocució amb l’administració i els agents socials per fer arribar la veu de l’empresa” a les diferents instàncies abans de qualsevol presa de decisions.

El president de la Cecot, que va reiterar la necessitat de “ser valents” en aquest aspecte, va recordar el paper jugat per la Cecot en àmbits com ara el de les infraestructures, amb una referència específica al Quart Cinturó, i en conflictes com ara la polèmica per la gestió del magatzem de gas Castor, entre d’altres. Pel que fa a la situació política catalana, el president renovat va indicar la necessitat de “més política, més diàleg i unes administracions més fortes”, que, va puntualitzar, “no necessàriament vol dir que hagin de ser més grans”.

La d’Abad era l’única candidatura presentada davant la junta electoral des que el 5 de maig passat es va iniciar el procés per escollir nou president. Aquest serà el quart mandat consecutiu d’Abad, que d’aquesta manera iguala el nombre de les del seu predecessor en el càrrec, Eusebi Cima.

El president va agrair el suport i la confiança “renovada” i es va comprometre a continuar treballant per impulsar accions que millorin la competitivitat de les empreses, alhora que demanava als empresaris associats que siguin “proactius”.

LA FRASE

Hem de fer sentir la veu de l’empresari abans que les administracions prenguin decisions
Antoni Abad
president de la patronal vallesana cecot

Un trampolí cap a l’eventual presidència de Foment?

El suport de l’assemblea en el nou mandat és un punt a favor més d’Abad en l’agra controvèrsia que el líder de la Cecot va protagonitzar en els últims mesos amb Foment del Treball pel fet que Cecot estengués la seva activitat més enllà del zona del Vallès, un fet que la gran patronal catalana va criticar durament, ja que Foment ho va interpretar com una extralimitació del seu àmbit territorial. Abad va arribar a anunciar que es presentaria com a candidat a presidir Foment del Treball i, tot i que al febrer les dues organitzacions van escenificar una treva, la Cecot ja ha anunciat que aquest any tornarà a celebrar la seva trobada anual a Barcelona, un dels orígens del conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA