Economia

Millors contractes i sous garrotxins a l’alça

L’alcalde d’Olot demana a l’empresariat que traslladi part dels beneficis a millorar les condicions laborals dels treballadors sense perdre competitivitat

S’ha presentat el nou Observatori Econòmic

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha fet una crida a l’empresariat garrotxí perquè traslladi part dels beneficis que són fruit de la recuperació econòmica als contractes i sous dels seus treballadors. “És més important que la gent tingui feina, però, ara toca millorar les condicions laborals dels treballadors, sense perdre competitivitat”, ha remarcat durant la presentació de L’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa. En aquesta ocasió, el Cercle Euram ha traspassat la redacció d’aquest document a l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa Dinamig, als consorcis d’Acció Social i de Salut i Medi Ambient i al Parc Natural.

L’Observatori recull indicadors d’aquesta recuperació econòmica, com ara les dades de l’estudi de l’associació d’empresaris Adepg, que situa la Garrotxa en el lloc 15 del rànquing comarcal de competitivitat; la tendència a la recuperació del PIB des del 2014; la creació d’ocupació del sector serveis; la reducció de l’atur i l’estancament de la població. Així mateix, destaca el desplegament de les infraestructures de telecomunicacions, però també recull algunes problemàtiques, com ara l’increment de l’accidentalitat laboral.

La presentació del nou Observatori ha estat el marc en què la directora de Dinamig, Ariadna Villegas, ha avançat que estan redactant un estudi del mercat de treball amb profunditat per conèixer la realitat amb detall i per emprendre accions en tots els àmbits. En aquest sentit, el portaveu d’Euram Garrotxa, Òscar Rodríguez, ha insistit en la necessitat d’accelerar la construcció de les variants d’Olot i les Preses i d’ajustar més la formació professional a les necessitats de les empreses garrotxines. I el president del Consell de la Garrotxa, Joan Espona, va anunciar la creació d’una borsa de terrenys industrials d’àmbit comarcal per atendre i coordinar les peticions de reserves de sòl fetes per moltes empreses de la comarca.

LA XIFRA

4
edicions
de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa s’han dut a la pràctica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA