Economia

Lloret tindrà un cos d’agents per controlar els HUT

L’Ajuntament va aprovar ahir l’ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic amb la sola abstenció d’ICV

L’Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar en la darrera junta de govern contractar dos inspectors per detectar els habitatges d’ús turístic (HUT) il·legals al municipi i comprovar el compliment de les normes dels que sí que tenen llicència. Així ho va explicar l’alcalde, Jaume Dulsat, en el ple en què es va aprovar inicialment l’ordenança reguladora dels HUT.

El cos encarregat de fer les inspeccions estarà format per quatre persones i a les dues noves incorporacions (que entraran a treballar immediatament, segons l’alcalde) s’afegeixen dos treballadors de l’Ajuntament que “faran la feina des d’ordinadors per veure quins operadors actuen il·legalment”. Es calcula que actualment hi ha cap a 3.000 habitatges turístics (el 12% del parc d’habitatges de Lloret), que representen aproximadament 18.000 pernoctacions l’any. Per aquest motiu, mentre que alguns grups de l’oposició van considerar que actualment ja hi ha massa habitatges d’ús turístic al municipi (ICV-EUiA va abstenir-se i la resta de grups van votar a favor de la nova ordenança), l’alcalde va defensar que no és així. Per Dulsat, el debat no ha de ser tant la quantitat d’habitatges sinó les incidències que causen. “Si la gran majoria fossin clients familiars aquest debat potser no hi seria, perquè la gent amb nens fa horaris molt estàndards i no molesten. No es problema de quantitat, sinó de tipologia de client”, va dir, alhora que va defensar que, a més, els HUT beneficien “molta gent”. “Són unes 18.000 places, persones que consumeixen, compren, passegen i genera riquesa”, va argumentar.

La nova ordenança arriba després que, a mitjan desembre passat, es va aprovar una moratòria en la concessió de llicències d’HUT, que acaba al final d’aquest any. Responent a les crítiques de Paulino Gracia (Podem) i Xavier Rodríguez Pacios (ICV-EUiA), que consideraven coix el debat perquè no inclou una zonificació al planejament per decidir si hi ha massa pressió turística en una zona o una altra (a banda d’apostar per una reducció), l’alcalde va dir que aquest canvi urbanístic “ha de venir donat per un pla especial”, que es farà posteriorment.

El regidor no adscrit, Enric Martínez, va qualificara de “necessitat flagrant” l’ordenança “per la proliferació dels HUT”, i va definir-se com a “sofridor” d’aquest tema. Va considerar, a més, que les sancions previstes en l’ordenança (entre 750 i 3.000 euros aproximadament) són massa baixes. “Lluitem perquè els usuaris dels HUT deixin de molestar els veïns”, va dir. També va ser molt crític Jordi Hernández (C’s), que va dir que esperava “alguna cosa mes que justifiqui la moratòria”. Va demanar què s’ha fet en els darrers mesos per estudiar l’impacte dels HUT a Lloret, a quanta gent han sancionat per no haver declarat un habitatge, per sorolls o sobreocupació. “Lamentablement, creiem que la resposta serà zero”, va dir, i va considerar que l’equip de govern demostra “incompetència“ per solucionar els problemes.

El portaveu del Millor, Marc Fuertes, va considerar que es podria haver fet l’ordenança sense aplicar cap moratòria, i va considerar que l’equip de govern és especialista a crear ordenances i també a no fer-les complir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró