Economia

Obrirà a Manresa el primer supermercat del país amb personal amb discapacitat

Serà una franquícia de Caprabo que Ampans obrirà al carrer Barcelona el pròxim més d’octubre

S’està confeccionant una plantilla de deu persones

Ampans obrirà una franquícia de Caprabo el pròxim mes d’octubre al carrer Barcelona de Manresa (prop del Centre Hospitalari) que es convertirà en el primer supermercat de tot Catalunya que tindrà una plantilla integrada al cent per cent per persones amb discapacitat intel·lectual o física.

Ho van fer públic ahir el director general de Caprabo, Martín Gandiaga, i el director general d’Ampans, Toni Espinal, després de segellar l’acord entre les dues parts. Gandiaga va assegurar que la feina que fa Ampans “és extraordinària” i va afirmar que el projecte “obre noves oportunitats per a les persones amb discapacitat i fa visible la diversitat”.

Per la seva banda, Espinal va explicar: “El nou establiment respon al nostre caràcter emprenedor per generar oportunitats laborals per a les persones”. També va argumentar que, malgrat que l’objectiu primordial d’Ampans “és acompanyar i preparar les persones perquè puguin ocupar un lloc de treball en empreses de la comarca”, l’obertura del nou establiment representa “un pas més en la diversificació laboral del nostre centre especial de treball”, que entre altres ja inclou un restaurant a Manresa –El Canonge– i un centre de jardineria a Santpedor, dos negocis que han permès adquirir experiència “en el tracte directe amb el públic”.

Després de la signatura de l’acord, fonts d’Ampans van detallar que la plantilla que s’està planificant serà de deu persones, “totes amb certificat de discapacitat intel·lectual –la majoria– o física”. D’aquesta manera, l’equip que estarà en contacte directe amb els clients i que farà funcionar el súper cada dia “estarà íntegrament format per persones amb discapacitat”, inclòs l’encarregat de l’establiment.

Les mateixes fonts van explicar que l’obertura del supermercat permet generar una diversitat més gran de negoci i oferir oportunitats més diverses a les persones que són usuàries d’Ampans. A més, aquest tipus d’iniciatives –com ara el garden, el restaurant i ara el supermercat– són establiments on les persones amb discapacitat intel·lectual “es poden desenvolupar molt bé” i que ofereixen “molta visibilitat”.

Generador d’ocupació

Ampans és una fundació amb una trajectòria de més de 50 anys d’història que, amb més de 700 professionals, treballa per promoure l’educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat.

En l’àmbit laboral, crea empreses i serveis que donen feina a més de 200 persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat en els sectors de jardineria, neteja, serveis de suport a la indústria, arts gràfiques, medi ambient i també mitjançant el garden, el restaurant i les marques Formatges Muntanyola i vins Urpina. En l’últim any ha aconseguit 233 insercions en empreses del Bages.

LA FRASE

El projecte obre noves oportunitats per a les persones amb discapacitat i fa visible la diversitat
Martín Gandiaga
director general de Caprabo

LA XIFRA

233
usuaris
d’Ampans han trobat feina enguany en empreses del Bages; 204 més treballen en empreses pròpies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró