Economia

Posen al mercat dutxes públiques de protector solar

Sunprotect & Refresh ha estat creat per un emprenedor gironí

A Torroella ja n’han instal·lades quatre

Un emprenedor gironí, Lluís Díaz, ha posat al mercat la primera dutxa de l’Estat espanyol que permet aplicar-se protector solar, factor 25, al preu d’un euro. Díaz va presentar ahir l’invent, que s’ha instal·lat a la platja del nucli de l’Estartit, a Torroella de Montgrí. També n’hi ha a Begur, Benidorm, Sevilla i Portugal i l’objectiu és que amb vista a la temporada vinent hi hagi dutxes a municipis com l’Escala i Sitges i que arribin també a municipis sense costa. “A un preu molt baix s’ofereixen vint mil·lilitres de protector de factor 25”, va explicar ahir Díaz, que va insistir que “molta gent encara no és conscient dels perills derivats de l’exposició al sol”.

La dutxa està pensada per a banyistes que han oblidat emportar-se el protector a la platja i per a estrangers que estan poc habituats a usar-lo en els seus països. La majoria de les dutxes que s’han instal·lat fins ara són a la platja, però també estan pensades per ser emplaçades en parcs temàtics, hotels, càmpings i altres tipus d’instal·lacions similars, com piscines municipals.

Els aparells Sunprotect es produeixen del tot a Catalunya, tant el dispensador com la crema solar protectora. Segons Díaz, han preferit aquesta opció perquè aposten “per empreses de proximitat”.

Prevenir el càncer

Sunprotect & Refresh té la voluntat d’oferir “salut a l’abast de tothom” i de protegir la població dels problemes que pot ocasionar l’impacte del sol. “És un sistema pràctic i accessible per evitar problemes dèrmics com el càncer de pell.” Díaz fa èmfasi en la necessitat d’informar dels perills de la radiació als turistes que ens visiten de països on no estan avesats a prendre el sol.

En aquest sentit, l’empresari gironí va relatar ahir que el consolat de Dinamarca es va posar en contacte amb els responsables polítics espanyols per demanar que s’avisés els turistes d’aquesta nacionalitat del risc de l’exposició al sol després d’acumular problemes cada any pel càncer de pell. “Ens hem posat en contacte amb ells i els hem informat d’aquest nou sistema protector”, ha relatat Díaz, que ha explicat que treballen també en un model destinat a grups hotelers i a creuers, en el qual la distribució al públic serà gratuïta.

La presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Girona, Pilar Cort, que va assistir a la presentació, va destacar que cada any apareixen “més de 4.000 casos d’aquest tipus de càncer a l’Estat espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA
ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona