Economia

economia

Gas Natural guanya 550 milions fins el juny, un 14,7% menys

El negoci elèctric a l’Estat llasta els resultats de la firma en el primer semestre

El grup ha invertit 737 milions en aquest període

Gas Natural Fenosa va tancar el primer semestre de l’any amb un benefici net de 550 milions d’euros, el que suposa un 14,7% menys que en el mateix període del 2016, segons ha informat aquest matí la companyia a la CNMV. Segons explica la firma, el resultat en aquests mesos s’ha vist afectat pel negoci d’electricitat a l’Estat i la contracció de la producció hidràulica (del 77,3%) per factors climatològics. Així el resultat brut d’explotació (ebitda) en aquest segment de negoci es va reduir dels 376 milions d’euros de l’any passat als 190 milions d’enguany.

En conjunt l’ebitda del grup va assolir els 2.176 milions d’euros, un 11,4% menys, però seria una caiguda més lleugera (del 6,6%) sense tenir en compte l’efecte de la colombiana Electricaribe. El 40,5% de l’ebitda prové del negoci de distribució de gas, mentre que el segment de la distribució d’electricitat representa en el global del grup el 25,1%, i l’activitat de gas un 15,5%. Prop de la meitat del negoci es produeix fora de l’Estat.

Pel que fa a les inversions, durant el primer semestre Gas Natural Fenosa va fer-ne per valor de 737 milions d’euros, un 17,2% més i el 60,4% d’aquestes es va produir a l’exterior. El deute financer es situa en 15.818 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.