Economia

ECONOMIA

Canet destina un terç dels 2,6 milions de superàvit del 2016 a eixugar deute

Nou-cents mil euros més seran per a inversions, entre les quals destaca la compra d’una nau per a la brigada

El romanent de tresoreria supera els tres milions

L’Ajuntament de Canet de Mar va oficialitzar en el darrer ple el tancament del 2016, que ha deixat números positius a les arques municipals. Segons destaca el segon tinent d’alcalde, Lluís Llovet (ERC), l’exercici es va tancar amb 2,6 milions de superàvit i un romanent de tresoreria de tres milions d’euros. Malgrat aquests números, però, el consistori està immers en un pla econòmic i financer “perquè es va superar la regla de la despesa i l’Estat imposa la reducció”.

Llovet lamenta que tot i els números positius el consistori estigui fiscalitzat per Madrid. “Són unes xifres bones que, malgrat tot, ens permeten resoldre diferents actuacions pendents i atendre projectes previstos”, assenyala. En aquest cas, un terç dels diners, 900.000 euros, es destinaran a eixugar una part del deute municipal i a situar-lo al voltant del 40%. “L’evolució des del 2011, que estaven en el 100% del deute, fins ara evidencia que s’està fent bé la feina”, comenta.

Pel que fa al paquet d’inversions, està integrat per la mateixa quantitat de diners, que es destinaran, entre altres coses, a la compra d’una nau per a la brigada municipal “per concentrar l’àrea en un mateix lloc”, que pujarà a 270.000 euros; la millora de tot el carrer Nou, per 230.000 euros; inversions diverses en la via pública, per valor de 55.000 euros; enjardinament i voreres de la plaça 11 de Setembre, amb 35.000 euros, i el condicionament de l’espai de l’antiga nau dels vagons, amb un pressupost inicial de 45.000 euros. “Alguns d’aquests projectes que no entraven en el pressupost d’aquest any s’han pogut recuperar gràcies al superàvit aconseguit”, es felicita el regidor.

La resta de diners que completen els 2,6 milions d’euros l’Ajuntament de Canet preveu derivar-los en part a pagar factures pendents –350.000 euros– i a tresoreria per pagar els proveïdors. “Aquesta situació econòmica equilibrada ens permetrà també afrontar amb èxit altres propostes que teníem pendents”, comenta el regidor.

LA FRASE

Alguns projectes que no entraven en el pressupost del 2017 s’han pogut recuperar gràcies al superàvit
Lluís Llovet (ERC)
segon tinent d’alcalde de l’ajuntament de canet de mar

LA XIFRA

270.000
euros
es destinen a la compra d’una nau per a la brigada, la partida més gran de les inversions del superàvit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia