La Borsa
Més valors
Economia

Pagesia

La verema a la DO Terra Alta s’avança deu dies per la calor

No és habitual que la verema comenci a la Terra Alta abans del 15 d’agost, però enguany hi ha cellers que ja han començat la collita. L’elevada temperatura de les darreres setmanes ha fet accelerar la maduració del raïm. “La verema ha començat de forma simbòlica, però és cert que la temperatura càlida ha fet augmentar de deu dies la concentració de sucre al raïm i la seua maduració”, ha explicat el president del consell regulador de la denominació d’origen (DO) Terra Alta, Joan Arrufí. Els cellers de Bot, Gandesa i Pinell de Brai han estat els primers a encetar la campanya i, a partir del 16 d’agost, s’aniran incorporant els de la resta de la comarca. Les dates habituals de verema a la Terra Alta són a la fi d’agost.

Pel que fa al volum de producció de raïm, la DO Terra Alta estima que serà lleugerament inferior a la de l’any passat, quan es van produir aproximadament 37 milions de quilos de raïm. Quant a la qualitat, el consell regulador de la DO diu que serà “excel·lent”. “Si no hi ha cap imprevist la qualitat serà molt bona perquè els ceps no han patit la calor en excés perquè el sòl estava hidratat”, ha dit Arrufí.

Un 12,5% més de turistes a Montserrat fins al juny

La muntanya rep durant el primer semestre de l’any 1,29 milions de visitants

Es podrien tornar a superar els 2,5 milions de persones a final d’any

monistrol de Montserrat
 

Es crea un cens de polígons per captar noves inversions

barcelona
 

Benvinguts creueristes

TARRAGONA
 
economia

Bankia augmenta la captació de nòmines i pensions

 
ECONOMIA

Catalunya es promociona com a destí turístic ornitològic

 
ESTAT ESPANYOL

Iberia engega un ERO per a un màxim de 955 treballadors

 
ESTAT ESPANYOL

El deute públic s’enfila de nou i arriba al 100,03% del PIB

 

Ajuts a la innovació de la Cambra de Comerç de Lleida

Lleida
 
SELVA

Més de 300 empreses creades del 2013 al 2017