La Borsa
Més valors
Economia

Pagesia

La verema a la DO Terra Alta s’avança deu dies per la calor

No és habitual que la verema comenci a la Terra Alta abans del 15 d’agost, però enguany hi ha cellers que ja han començat la collita. L’elevada temperatura de les darreres setmanes ha fet accelerar la maduració del raïm. “La verema ha començat de forma simbòlica, però és cert que la temperatura càlida ha fet augmentar de deu dies la concentració de sucre al raïm i la seua maduració”, ha explicat el president del consell regulador de la denominació d’origen (DO) Terra Alta, Joan Arrufí. Els cellers de Bot, Gandesa i Pinell de Brai han estat els primers a encetar la campanya i, a partir del 16 d’agost, s’aniran incorporant els de la resta de la comarca. Les dates habituals de verema a la Terra Alta són a la fi d’agost.

Pel que fa al volum de producció de raïm, la DO Terra Alta estima que serà lleugerament inferior a la de l’any passat, quan es van produir aproximadament 37 milions de quilos de raïm. Quant a la qualitat, el consell regulador de la DO diu que serà “excel·lent”. “Si no hi ha cap imprevist la qualitat serà molt bona perquè els ceps no han patit la calor en excés perquè el sòl estava hidratat”, ha dit Arrufí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’empresa italiana Modulnova aposta per Barcelona

Inverteix 350.000 euros en obrir una botiga emblemàtica de 300 metres quadrats al carrer de Pau Clarís

Es dirigeix a una clientela d’alt poder adquisitiu

Barcelona
 

Abertis va guanyar 735 milions fins el setembre, un 2% més

Barcelona
 

Amb marxa curta, però sense desaccelerar

barcelona
 

Un nou estat amb totes les garanties

barcelona
 

La collita d’olives caurà a la meitat aquesta campanya

TARRAGONA
 
economia

El Barcelona Meeting Point tanca amb rècord de visitants

 
economia

La Cecot celebra avui la XXIII Nit de l’Empresari, que reunirà unes 900 persones

 
economia

Una empresa catalana desenvolupa un sistema per conservar ADN a casa

 
turisme

Participació gironina al Mercat de Mercats