La Borsa
Més valors
Economia

Pagesia

La verema a la DO Terra Alta s’avança deu dies per la calor

No és habitual que la verema comenci a la Terra Alta abans del 15 d’agost, però enguany hi ha cellers que ja han començat la collita. L’elevada temperatura de les darreres setmanes ha fet accelerar la maduració del raïm. “La verema ha començat de forma simbòlica, però és cert que la temperatura càlida ha fet augmentar de deu dies la concentració de sucre al raïm i la seua maduració”, ha explicat el president del consell regulador de la denominació d’origen (DO) Terra Alta, Joan Arrufí. Els cellers de Bot, Gandesa i Pinell de Brai han estat els primers a encetar la campanya i, a partir del 16 d’agost, s’aniran incorporant els de la resta de la comarca. Les dates habituals de verema a la Terra Alta són a la fi d’agost.

Pel que fa al volum de producció de raïm, la DO Terra Alta estima que serà lleugerament inferior a la de l’any passat, quan es van produir aproximadament 37 milions de quilos de raïm. Quant a la qualitat, el consell regulador de la DO diu que serà “excel·lent”. “Si no hi ha cap imprevist la qualitat serà molt bona perquè els ceps no han patit la calor en excés perquè el sòl estava hidratat”, ha dit Arrufí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cecot tornarà a Foment després d’un any d’expulsió

Barcelona
Economia

Crous i Torres fusionen les seves candidatures

Acord entre la UdG i l’ATA per estudis pioners a l’Estat sobre apartaments turístics

girona

Preocupació a Nissan per la baixa producció

Barcelona
economia

El reconeixement facial arriba als caixers automàtics de CaixaBank

UNIÓ EUROPEA

El creixement de la zona euro es va desaccelerar el 2018

GRÈCIA

La banca no elimina el deute morós i li cal més capital

ECONOMIA

Jordi Gual, en el desè aniversari de CaixaBank al Marroc

Una vuitantena d’empreses gironines, amb el nou pla de màrqueting turístic

girona