Economia

municipal

turisme

L’Oficina de Turisme de la Paeria atén un 30% més de consultes que el 2016

Durant el pont del 15 d’agost, xifra que suposa mantenir el creixement dels últims mesos

L’Ajuntament ho atribueix a l’obertura del parador estatal

L’Oficina de Turisme de Lleida, situada al carrer Major, ha incrementat en un 30% el nombre d’atencions durant els dies d’aquest pont de la Mare de Déu d’Agost respecte a l’any passat.

L’oficina municipal ha atès en aquests pocs dies un total de 899 persones. Concretament, des de la tarda de divendres, dia 11, i la tarda de dimarts, 15 d’agost. El dia de més afluència de visitants a aquest servei de l’Ajuntament de Lleida va ser dissabte, dia 12, quan es van sumar un global de 315 usuaris.

Com es deia, les 899 consultes representen un increment del 30% en relació amb el mateix període de l’any anterior, tot i que el 2016 el pont va tenir un dia menys, ja que el dia 15 va caure en dilluns. La Paeria va voler atribuir bona part de l’increment del nombre d’usuaris a l’entrada en funcionament el dia 10 del parador de Lleida, el nou hotel de l’edifici del Roser i que pertany a la xarxa estatal d’establiments turístics, segons va manifestar ahir l’alcalde accidental de la ciutat, Joan Gómez.

Aquest també va voler destacar que cada cop la capital del Segrià genera més interès entre els turistes. Una altra dada rellevant, segons Gómez, és que durant aquests dies el castell templer de Gardeny ha rebut la visita de més de dues-centes persones. En aquest sentit, totes les dades confirmen que el pont ha estat positiu per a la ciutat i que permeten mantenir un ritme de creixement en el nombre de consultes a l’Oficina de Turisme, en les pernoctacions a la ciutat i en les entrades a monuments i museus de Lleida.

Durant tot l’any passat, els equipaments culturals de Lleida van rebre la visita d’un total de 405.099 persones, una xifra que va suposar un increment del 4% respecte a l’any anterior (389.498 persones, el 2015).

La ciutat va registrar un augment del12,23% en el nombre de visitants atesos a l’Oficina de Turisme, ja que es va comptabilitzar un total de 34.752 atencions a persones interessades per alguns dels elements turístics i patrimonials de la ciutat, contra les 30.695 de l’any anterior.

L’increment també va ser notable en el conjunt patrimonial del turó de la Seu Vella, que l’any passat va veure com el nombre de visitants augmentava un 4%, fins a arribar a les 86.830 persones.

La Paeria espera almenys mantenir aquest bon ritme i confia en el parador com un dels motors turístics. D’entrada, aquest nou hotel ja té gairebé ple tot l’agost i setembre i més de 2.500 reserves tancades fins a final d’any. No obstant, la comercialització tot just acaba de començar.

LA XIFRA

899
consultes
ateses en només cinc dies a l’Oficina de Turisme de la Paeria, el que vol dir un 30% més que l’any passat.

LA DATA

12.8.2017
L’afluència
més gran de visites a l’oficina municipal es va produir el dissabte 12, quan es van registrar 315 usuaris.

LA FRASE

Hi ha més interès per la nostra ciutat i creix la demanda per l’oferta monumental i gastronòmica
Joan Gómez
Alcalde accidental de Lleida


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia