Economia

El sector alimentari no troba prou treballadors per a l’ocupació que genera

Ho diu un estudi de la fundació garrotxina Kreas, que imparteix formació en indústria càrnia i agroalimentària

És el segon sector de l’economia catalana

Les empreses del sector alimentari del país –en l’economia garrotxina tenen un pes específic molt rellevant– no cobreixen l’oferta laboral, malgrat les taxes d’atur actuals. Ho ha fet públic el centre integral de formació en indústries càrnies i agroalimentàries de la Fundació Kreas, amb seu a Olot. Kreas inicia aquest setembre un nou curs de formació de treballadors del sector alimentari que vulguin estudiar i treballar, fruit del model dual que imparteix i que combina l’aprenentatge teòric d’aula amb l’aprenentatge pràctic i de treball efectiu a l’empresa.

La directora del centre de formació, Mònica Furtet, es manifesta preocupada pel fet que un eix cabdal en l’economia catalana com el sector alimentari no sigui prou atractiu entre els joves a l’hora d’escollir la seva professió de futur. Ella mateixa ha remarcat que més del 94% dels alumnes que han finalitzat els seus estudis a Kreas estan treballant en empreses del sector alimentari, principalment en indústries càrnies. En funció del nivell dels estudis cursats i les competències adquirides durant el període d’aprenentatge, els professionals incorporats al món laboral ocupen llocs de treball indefinits com a tècnics especialitzats o operaris qualificats.

Mònica Furtet ha explicat que l’entitat que dirigeix aplica el mètode dual, en què la part pràctica es duu a terme dins de les instal·lacions de les empreses col·laboradores de la fundació i, per tant, els alumnes afronten situacions laborals reals des de l’inici dels seus estudis. Aquest fet sol garantir la seva inserció laboral posterior.

LES XIFRES

94%
és el percentatge
d’inserció laboral dels alumnes a qui la Fundació Kreas imparteix formació.
2
és el número
del lloc que ocupa la indústria alimentària en el sector industrial de Catalunya.

Un pes important al país

A Catalunya, la indústria alimentària representa el segon sector industrial, després del químic, quant a volum de negoci i és un dels sectors capdavanters pel que fa a generació d’ocupació. En els últims anys, el sector ha mantingut els seus índexs de creixement. La indústria càrnia, per la seva banda, ha passat a ser el subsector més important a Catalunya, tant en volum de negoci com en llocs de treball generats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia