Economia

Manuel Moure

“Bconomy ajuda el client a millorar la seva salut financera”

BBVA Bconomy proposa al client mesures per millorar els seus hàbits de comportament, i ofereix una anàlisi personalitzada de les seves finances que es reflecteix en un índex de salut financera

Què és BBVA Bconomy?
És una solució orientada a ajudar els clients a entendre i millorar la seva salut financera. Ofereix una anàlisi personalitzada de les seves finances que es reflecteix en un índex de salut financera. Aquest diagnòstic està basat en les dades que tenim dels nostres clients basant-nos en tecnologies de big data. En funció dels resultats de les anàlisis, BBVA proposa al client plans a mida per ajudar-lo a millorar la seva situació financera i proporcionant-li eines que li permetin canviar els seus hàbits de comportament financer.
Com ajuda BBVA Bconomy a controlar les despeses i els ingressos?
L’índex de salut financera de Bconomy té en compte quatre variables basades en el dia a dia dels clients. En primer lloc, l’estalvi mensual, en què l’objectiu és ajudar el client a estalviar almenys el 20% de les despeses. En segon lloc, la seva llibertat financera, és a dir, quants mesos podria estar sense ingressos amb el mateix ritme de despeses. Les darreres dues variables que tenim en compte són l’esforç econòmic del client destinat a l’habitatge i el deute en funció dels seus ingressos. BBVA Bconomy mostra un pla d’acció amb mesures en cada una d’aquestes categories, que poden ajudar els clients a optimitzar els estalvis i minimitzar les despeses. És a dir, si han d’estalviar més en cas que el seu percentatge estigui per sota del 20% recomanat, si destinen més del 50% a despeses fixes o si les seves despeses variables excedeixen el 30% aconsellat. Hem començat per aquestes quatre anàlisis i en el futur anirem incorporant nous elements que permetin al client millorar la seva salut financera i també la seva capacitat d’estalvi.
Quin tipus de recomanacions ofereix BBVA Bconomy als clients per millorar la salut financera?
Presenta diferents plans de millora per a cada client basant-nos en eines que els usuaris ja tenen a l’abast. Una bona manera de controlar la despesa és, per exemple, creant pressupostos. Qui vulgui apostar per l’estalvi, pot obrir una Cuenta Metas per estalviar mes a mes sense esforç. Clients que tinguin una despesa en habitatge superior a la recomanada poden utilitzar BBVA Valora per tenir referències de preu d’habitatges similars a la seva zona.
Un dels elements innovadors és aquesta comparació sociodemogràfica. Com compara uns clients amb els altres?
Per exemple, un client pot comparar el seu rebut de la llum amb el de persones que viuen a la mateixa zona, de la mateixa edat i amb ingressos semblants. La idea de tenir una solució que permeti comparar les despeses entre les persones del mateix perfil és donar als clients una referència que els permeti avaluar si la despesa que estan fent està per sobre o per sota de la mitjana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)