Economia

economia

Tesla inaugura a l’Hospitalet la primera botiga permanent a l’Estat

És un centre de servei que donarà també assistència tècnica

Obrirà a més un espai comercial al carrer Rosselló abans de finals d’any

La nord-americana escull Barcelona per a tenir-hi la seu fiscal

Tesla ha posat en marxa a l’Hospitalet del Llobregat el seu primer espai permanent a l’Estat, un centre de servei que ocupa 1.300 metres al carrer de la Metal·lúrgia, al costat del recinte firal de Gran Via. Allà ofereix tant la possibilitat de provar i comprar un dels seus vehicles —de moment estan disponibles aquí el model X i el model S—, així com d’obtenir assistència tècnica. No es tracta d’un taller a l’ús, explica la marca, sinó un espai sobretot tecnològic adaptat a les característiques dels seus vehicles elèctrics que tenen, explica, cent peces menys que els convencionals. Per això aquest centre de servei no farà feines de xapa o pintura, sinó sobretot actualitzacions del programari dels vehicles.

Tots els models de Tesla compten amb una garantia de 8 anys sense límit de quilometres per a la bateria i motors i de 4 anys o 80.000 quilòmetres per a la resta.

La marca no dona xifres de vendes per mercats però en total porta venuts al món 200.000 vehicles en els seus 14 anys de vida, i segons les dades de la patronal Anfac, suma al voltant de 200 matriculacions a l’Estat des de finals de l’any passat, quan va començar les vendes aquí. La nord-americana tampoc ha volgut donar dades de quants llocs de treball generarà en aquest nou espai, així com tampoc a la futura botiga que té previst obrir aquest any al carrer Rosselló de la capital catalana. També preveu obrir una botiga i un centre de servei a Madrid properament.

En tot cas la firma dirigida per Elon Musk ha triat la capital catalana per a posar-hi la seu fiscal, un fet, però, que el director de Tesla Espanya, Jorge Milburn, considera “anecdòtic”.

La nova infraestructura, explica Milburn, és un pas més en l’aposta de Tesla per a créixer a l’Estat, on vol acabar l’any amb 24 estacions de càrrega ràpida (20 minuts). Ara en té 12, amb especial presència a Catalunya i preveu obrir-ne noves a Sant Cugat, Saragossa, i Granada. També disposa de 155 punts de càrrega en destí, ubicats a espais públics com hotels i centres comercials, tot i que la marca creu que, com amb els mòbils, la principal estació de recàrrega per a l’ús diari és el propi domicili.

La nova infraestructura també servirà per donar cobertura a l’ofensiva comercial de la marca, que acaba de posar al mercat (de moment als Estats Units) el nou model 3, més assequible a partir de 35.000 dòlars amb el qual aspira a ser una marca de consum més massiu: “Volem democratitzar les vendes”, ha dit Jorge Milburn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona