Economia

fira agroalimentàri a

La Fira de Sant Miquel creix amb presència exterior

La mostra de referència del món agroalimentari inclourà 60 activitats paral·leles i reforça la voluntat internacionalitzadora amb la participació d’expositors de diferents països

La Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit (fira professional de proveïdors de la indústria fructícola), que tindran lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre a Fira de Lleida, reforcen enguany la internacionalització amb la presència d’expositors estrangers procedents de França, Portugal, Dinamarca, la Xina, la Gran Bretanya, Turquia i Letònia, i la celebració del PIC Meeting (congrés europeu de la producció vegetal). En la manifestació firal hi participaran enguany 315 expositors directes repartits en una àrea bruta d’exposició de 64.000 metres quadrats, i inclourà 60 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions de drons amb l’agricultura de precisió, reunions professionals i les demostracions de productes i alimentació. En aquesta edició, Sant Miquel-Eurofruit tindrà una presència important dels sectors de l’oli, l’agricultura de precisió, el reg, els planters i la maquinària agrícola.

Les principals novetats dels dos esdeveniments firals són la recuperació –després de quinze anys– de la plaça de l’Oli, amb la presència de la DOP Les Garrigues i les 20 cooperatives que la integren; la consolidació d’empreses dedicades al sector del reg i la celebració de jornades al voltant d’aquesta temàtica; el creixement del nombre d’expositors del sector dels planters (tòfona, noguers, ametllers, fruita de pinyol i fruita de llavor); el creixement i la consolidació de les empreses d’agricultura de precisió, i la celebració dels premis RuralApps (empreses TIC), organitzats pel Departament d’Agricultura.

D’altra banda, es dona un augment de la presència del sector de fertilitzants i compostatge i una forta participació del sector de la maquinària pesant i agrícola. Creix el protagonisme del festuc en paral·lel a la consolidació de la mostra d’aliments del territori i del mercat de l’hort a taula. També s’ha previst la celebració de la Jornada de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura.

També destaquen les conferències de LleidaDrone i el fet que la zona de drons LleidaDrone Arena tindrà un nou emplaçament, a l’entrada del Pavelló 4. Serà especialment rellevant la zona de vols, protegida amb una gran xarxa de seguretat que delimitarà un gran espai de 4.500 metres cúbics, i que recrearà una explotació agrícola (amb 30 palmeres de grans dimensions), on les empreses faran demostracions contínues de vol de drons, captura de dades i elaboració d’informes destinats als visitants professionals (agricultors) interessats en el tema.

L’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros, va destacar ahir l’important paper que la Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit tenen en el sector agroalimentari europeu, ja que “aporten relació personal i intercanvi de coneixement entre els expositors i els visitants”.

El programa firal inclou també dos guardons clàssics, el 46è Premi del Llibre Agrari (amb 24 obres presentades) i el 2n Premi de l’Article Tècnic Agrari (amb 28 articles), d’una banda, i el 21è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, de l’altra. La inauguració oficial, dijous 28, la farà la ministra Isabel García Tejerina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR