Economia

fira agroalimentàri a

La Fira de Sant Miquel creix amb presència exterior

La mostra de referència del món agroalimentari inclourà 60 activitats paral·leles i reforça la voluntat internacionalitzadora amb la participació d’expositors de diferents països

La Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit (fira professional de proveïdors de la indústria fructícola), que tindran lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre a Fira de Lleida, reforcen enguany la internacionalització amb la presència d’expositors estrangers procedents de França, Portugal, Dinamarca, la Xina, la Gran Bretanya, Turquia i Letònia, i la celebració del PIC Meeting (congrés europeu de la producció vegetal). En la manifestació firal hi participaran enguany 315 expositors directes repartits en una àrea bruta d’exposició de 64.000 metres quadrats, i inclourà 60 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions de drons amb l’agricultura de precisió, reunions professionals i les demostracions de productes i alimentació. En aquesta edició, Sant Miquel-Eurofruit tindrà una presència important dels sectors de l’oli, l’agricultura de precisió, el reg, els planters i la maquinària agrícola.

Les principals novetats dels dos esdeveniments firals són la recuperació –després de quinze anys– de la plaça de l’Oli, amb la presència de la DOP Les Garrigues i les 20 cooperatives que la integren; la consolidació d’empreses dedicades al sector del reg i la celebració de jornades al voltant d’aquesta temàtica; el creixement del nombre d’expositors del sector dels planters (tòfona, noguers, ametllers, fruita de pinyol i fruita de llavor); el creixement i la consolidació de les empreses d’agricultura de precisió, i la celebració dels premis RuralApps (empreses TIC), organitzats pel Departament d’Agricultura.

D’altra banda, es dona un augment de la presència del sector de fertilitzants i compostatge i una forta participació del sector de la maquinària pesant i agrícola. Creix el protagonisme del festuc en paral·lel a la consolidació de la mostra d’aliments del territori i del mercat de l’hort a taula. També s’ha previst la celebració de la Jornada de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura.

També destaquen les conferències de LleidaDrone i el fet que la zona de drons LleidaDrone Arena tindrà un nou emplaçament, a l’entrada del Pavelló 4. Serà especialment rellevant la zona de vols, protegida amb una gran xarxa de seguretat que delimitarà un gran espai de 4.500 metres cúbics, i que recrearà una explotació agrícola (amb 30 palmeres de grans dimensions), on les empreses faran demostracions contínues de vol de drons, captura de dades i elaboració d’informes destinats als visitants professionals (agricultors) interessats en el tema.

L’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros, va destacar ahir l’important paper que la Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit tenen en el sector agroalimentari europeu, ja que “aporten relació personal i intercanvi de coneixement entre els expositors i els visitants”.

El programa firal inclou també dos guardons clàssics, el 46è Premi del Llibre Agrari (amb 24 obres presentades) i el 2n Premi de l’Article Tècnic Agrari (amb 28 articles), d’una banda, i el 21è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, de l’altra. La inauguració oficial, dijous 28, la farà la ministra Isabel García Tejerina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia