Economia

Standard & Poor’s rebaixa el ’ràting’ de Catalunya pels dubtes sobre el desenllaç del conflicte amb Espanya

L’agència de qualificació afegeix la ’’perspectiva negativa’’ a la nota de solvència de les finances catalanes

L’agència e qualificació Standard & Poor’s ha afegit aquest dimecres la ’’perspectiva negativa’’ a la qualificació de ’ràting’ català (B+ / B), equivalent a un bo ’’altament especulatiu’’ o bo porqueria en el rànquing d’aquesta agència. L’agència explica que de moment es limita a afegir la perspectiva negativa a la nota que manté la Generalitat, tot i que adverteix que el 24 de novembre pròxim decidirà si rebaixa encara més la qualificació de les finances catalanes que podrien quedar en l’últim esglaó del tram de bo porqueria (B-). L’agència assegura que la decisió la prendrà després d’observar el desenvolupament del conflicte entre Catalunya i Espanya en les pròximes setmanes. Per l’agència, el conflicte posa en perill els pagaments del deute a llarga termini català per la seva ’’dependència’’ dels recursos del govern central.

Standard & Poor’s treballa en un escenari base que parteix que ’’Catalunya continuarà formant part d’Espanya’’, però el conflicte polític no ’’descarta’’ que la boina entesa de cooperació financera que s’ha mantingut aquests últims anys es ’’debiliti a curt termini’’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia