Economia

empresa

El Parc Científic de Lleida capta una nova multinacional

L’alcalde Ros no en desvetlla el nom, però avança que és del sector informàtic i que, per començar, donarà feina a 12 persones

La incertesa política no provoca fugues i altres quatre societats ampliaran oficines

Una multinacional del sector de l’enginyeria informàtica s’instal·larà al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) i iniciarà la seva activitat a Ponent amb la creació de 12 llocs de treball. Així ho va anunciar el president del complex i alcalde de Lleida, Àngel Ros, després del consell d’administració celebrat ahir.

No en va voler desvetllar el nom ni concretar res més fins que ambdues part signin el contracte per ocupar espais del parc.

Al mateix temps, l’empesa nascuda a la UdL, Dietary Molecular Diagnostics, ampliarà la seva presència al PCiTAL, de la mateixa manera que el Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya (CTFC). Aquest darrer organisme passarà a ocupar l’espai on abans hi havia la societat Inqua de control de qualitat en la construcció. També ampliaran oficines l’holandesa PrioTicket BV i la firma del sector agrari Afoline. Des del Parc Científic de Lleida van assegurar que de moment no s’ha detectat que la incertesa política a Catalunya tingui una afectació en el complex, més enllà de la decisió ja anunciada de Lleida.net de traslladar la seva seu social a Madrid.

D’altra banda, el consell del PCiTAL també va donar llum verda al pressupost per al 2018, que ascendirà a 5.783.532 euros, un 4,6% que el de l’actua exercici. L’alcalde va relacionar aquest increment a una major activitat i un increment dels ingressos pel lloguer de les instal·lacions a empreses. 

Àngel Ros també va explicar que amb el pressupost ordinari el Parc Científic de Lleida es pot seguir fent front als crèdits i avals financers contrets amb entitats financeres, però no el deute històric del complex. Ros va recordat que en el darrer consell d’administració ja es va aprovar tornar a demanar a l’Estat un nou ajornament del pagament d’aquest deute i que supera els 40 milions d’euros, que es corresponen amb la inversió inicial del parc. Aquest deute, que tenen la majoria de parcs científics estatals, l’havia d’assumir l’Estat i el govern, però amb la crisi ambdues part se’n van desdir.

Per un altre cantó, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Rafael Peris, també va reiterar la voluntat d’iniciar en els propers mesos la rehabilitació de l’antic edifici de capitania d’Artilleria de Gardeny, un projecte anunciat des de 2015.

La Paeria i la UdL, titulars del PCiTAL, han obtingut un ajut d’1,8 milions d’euros del fons europeu Feder que permetrà assumir part de la rehabilitació exterior de l’antic edifici militar, ja que de l’interior se’n faran càrrec les empreses tecnològiques que s’hi acabin instal·lant i que han demanat més espai.

LA XIFRA

5,7
milions d’euros
de pressupost del Parc Científic de Lleida, un 4,6% més gràcies a l’activitat i al lloguer d’espais.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia