Economia

economia

trasllats de seus

Denuncien pressions a empreses per traslladar la seu

La consellera de Treball, Dolors Bassa, reconeix “trucades directes” a companyies perquè canviïn la seu social fora de Catalunya

Seat seria una d’aquestes empreses

La política es juga en molts camps, i l’empresarial n’és un. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va reconèixer ahir l’existència de pressions a empreses per instar-les a canviar la seu social fora de Catalunya, amb les facilitats a la mà que ofereix el decret llei aprovat d’urgència pel Consell de Ministres per facilitar el canvi de domicili social. En una visita ahir a Tarragona, Bassa va assegurar que s’han produït “trucades directes” a empreses perquè canviïn la seu social fora de Catalunya, segons recull l’ACN. “La majoria de les empreses que s’han posat en contacte amb el govern ens han dit que ho feien per les pressions que rebien”, deia. Bassa va explicar que el departament està investigant aquestes situacions i que faran públic “quines empreses han rebut les trucades i d’on les han rebut directament”. Bassa també va qualificar el decret llei com una pressió important, en permetre’s saltar l’aprovació en junta d’accionistes. Per la consellera, el govern està “preocupat”, però va insistir que els canvis de domicili no impacten en l’ocupació ni en la producció.

Pressions d’alt nivell

Qui va reconèixer haver rebut pressions d’aquest tipus va ser Matías Carnero, president del comitè d’empresa de Seat i president de la UGT de Catalunya, en una entrevista concedida a Ràdio Euskadi. En aquesta, Carnero reconeix que Seat està rebent “moltes pressions” perquè acabi traslladant la seu social, i tot i que mostrava la seva preocupació per la situació política, assumia que està molt tranquil perquè la companyia automobilística “està molt centrada a mantenir-nos en equilibri, centrats fins a saber com passa la situació” política actual. “Aquí truca tot el món”, explicava Carnero, que apuntava “pressions polítiques, entenc, o monàrquiques, no ho sé bé”. “L’altre dia m’explicaven que es parlava molt de Seat en la trobada de La Zarzuela el Dia de les Forces Armades perquè tenen preocupació i cada dia pregunten què passa amb la Seat”, admetia. “El que passa és que estem amb les millors dades dels últims deu anys en vendes i producció”, rematava.

LA FRASE

La direcció ha rebut pressions polítiques o monàrquiques, no ho sé bé, per canviar de seu social
Matías Carnero
President del comitè d’empresa de Seat

CCOO insta a Madrid i Foment que deixin de “fer por”

El sindicat CCOO també va denunciar ahir les pressions que s’exerceix des de diferents fronts cap a l’economia catalana i va demanar “responsabilitat social” alhora que rebutjava la “instrumentalització política” que s’està fent, per exemple, amb el canvi de seu social de les companyies. “És una pressió política per generar por entre la població”, reconeixia la portaveu de CCOO de Catalunya, Montse Ros, que apuntava directament a les actituds del govern espanyol i de la patronal Foment del Treball.

“No s’han produït acomiadaments, no s’ha aturat l’economia i no hi ha inseguretat jurídica per a les empreses, però se’n pot provocar generant incertesa en els comentaris i la pressa de decisions”, deia Ros. En aquest sentit, es referia al decret llei de canvi de seu, que considerava una “deslleialtat” del govern espanyol i feia una crida a les empreses: “La riquesa només es crea treballant, cal que tinguin responsabilitat amb la gent i amb el país”. Alhora, també criticava que es facin previsions del PIB a la baixa sense tenir evidències. “És una barbaritat, això no ho fan els governs ni quan és veritat. Estan jugant a instrumentalitzar”, deia. Sobre la Generalitat, Ros criticava que “fa la tècnica de l’estruç, amagant informació necessària en temps i forma”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona