turisme
Participació gironina al Mercat de Mercats
Els vuit consells comarcals de la demarcació, vuit empresaris agroalimentaris gironins i dues empreses de serveis turístics han participat en la fira Mercats de Mercats, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta enogastronòmica de la demarcació de Girona i els productes amb el segell Girona Excel·lent. Al Mercat de Mercats, que s’ha fet a la plaça de la Catedral de Barcelona, s’ha distribuït el fullet de 45 experiències enogastronòmiques de la Costa Brava i el Pirineu de Girona 2017 i s’han organitzat diversos tallers de cuina amb productes amb el segell de qualitat Girona Excel·lent.
Al Mercat de Mercats hi han participat tretze cellers de vins i caves de Catalunya –entre els quals hi ha cellers de la DO Empordà–, quinze bars i restaurants de mercats i de la ciutat, i diversos xefs de l’aula gastronòmica o la zona de tapes, entre els quals hi ha cuiners del territori, com per exemple Pep Nogué. Pel que fa a la representació gironina, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona hi ha participat amb un espai de 40 metres quadrats –el doble que en l’edició anterior– dividit en dues zones: en la primera, hi havia instal·lats els vuit consells comarcals gironins, i en la segona, s’han presentat i tastat els vins de cinc cellers del territori: JOC Vins, Ecocci Vi, Clos d’Agon, Mas Vida i Mas Oller.