Economia

La Denominació d’Origen Protegida Siurana produirà 5 milions de litres d’oli

Aquesta quantitat servirà per extreure almenys un 70% d’aquest producte

El president de la DOP destaca els valors saludables de l’oliva arbequina

La DOP Siurana preveu extreure 5 milions de litres anuals d’oli de la varietat arbequina durant la present campanya, una xifra regular al llarg dels anys. Aquest quantitat servirà, almenys, per extreure un 70% del producte. En el marc de la presentació de l’oli de la collita 2017-18, el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, va reconèixer l’esforç “dels 8.000 productors” i va afirmar que a tots els uneix “la passió per la terra”. També va assegurar que l’objectiu sempre és “aconseguir el 100% de la producció, però diverses causes ho impedeixen”.

Segons Galceran, hi ha estudis, com ara el Predimed, que certifiquen que l’oli d’oliva verge extra ajuda a combatre l’envelliment i prevenir malalties cardiovasculars i “les dones que l’utilitzen tenen menys risc de patir càncer de mama”.

Lectura moderna

Per la seva banda, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, va elogiar la tasca dels productors. “Han fet una lectura moderna d’un cultiu històric molt arrelat a les nostres terres”, va assenyalar. “Els productors de la DOP saben que tenim magnífiques terres i ho aprofiten cada any per millorar-ne la qualitat i poder servir als consumidors un producte de qualitat”, va concloure.

La DOP Siurana tindrà, enguany, una padrina de luxe: la reconeguda corredora de muntanya Núria Picas. “Representa els valors de la DOP: esforç, tenacitat, lluita diària, estima per la terra i el treball i superació d’obstacles fins al final”, va explicar Galceran en el transcurs de la presentació. El Consell li va donar com a obsequi una botella de l’oli nou elaborat i li va fer lliurament d’una samarreta esportiva amb la serigrafia de la DOP. “La pròxima cursa la faré amb aquesta samarreta, si el temps ho permet”, va bromejar Picas.

LA XIFRA

8.000
productors d’oli
de la varietat arbequina han format part de la collita 2017-18 d’aquest producte.

Producció lleugerament més elevada

Malgrat que, els darrers tres anys, a Catalunya ha disminuït la producció de l’oli DOP Siurana a causa de la persistent sequera, Galceran va afirmar, durant la presentació, que la producció d’enguany és una mica més elevada que el curs passat. El motiu d’aquest lleuger repunt ha estat la calor, que ha provocat que s’hagi extingit la incidència de la plaga d’una mosca que malmet directament l’oliva arbequina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA