Economia

Turisme

La Costa Daurada supera els 20 milions de pernoctacions

La xifra suposa batre el rècord actual, registrat el 2006 amb 19,7 milions de nits

El mercat nacional continua sent el més fidel i els increments més destacats són en el mercat rus i irlandès

Tot apuntava que seria un any de rècord i, de fet, la mateixa Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme (FEHT) celebrava fa menys d’un mes el balanç d’una bona campanya, en espera de tenir xifres oficials. Ara, amb el recompte definitiu fet, el nombre de pernoctacions fins a finals d’octubre a la Costa Daurada puja fins a 20,2 milions, mig milió més que la xifra més alta registrada, la de la temporada del 2006.

“Hem complert les expectatives, tal com vam preveure a l’inici de temporada, quan vam pronosticar que enguany seria bo per al turisme a la Costa Daurada. Creiem que acabarem l’any amb un creixement d’un 5%, aproximadament, en les pernoctacions respecte al 2016”, diu el president de la FEHT de Tarragona, Eduard Farriol. De fet, segons dades facilitades per l’Observatori Turístic i del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT), el creixement a Salou, Cambrils, Vila-seca i la Pineda ja ha estat del 6% aquests deu mesos i només aquestes tres destinacions han aportat més de la meitat de les pernoctacions, un total de 11,9 milions.

Pel que fa a la procedència de turistes, el mercat nacional, amb 9,7 milions de pernoctacions i un 1,5% de creixement, continua sent el més important, seguit del francès (2,4 milions i un augment del 0,9%) i, en tercer lloc, el britànic, amb 2,2 milions, un 4,6% menys que l’any anterior. “Una de les possibles causes a què podem atribuir aquesta davallada pot ser deguda al fet que molts d’aquests viatgers s’allotgin en establiments no reglats”, indica Farriol, ja que enguany hi havia molts vols des del Regne Unit fins a l’aeroport de Reus.

El turista rus ha experimentat un creixement del 27,4%, i ha arribat a l’1,3 milions de pernoctacions. Darrere queda el mercat holandès (1,2 milions i un +10,7%), l’alemany (795.000 pernoctacions i un +11,1%), l’irlandès (738.000 pernoctacions i un +20,7%), el belga (400.000 i un +1%) i l’italià, amb 100.000 pernoctacions i un creixement del 18,1%, que es podria atribuir, en part, a Ferrari Land.

El creixement ha estat sostingut durant tot l’estiu i, tot i l’incertesa política, es va mantenir el mes d’octubre, amb un 2% més de turistes de mitjana a la Costa Daurada i creixements de fins a un 4% en municipis com ara Salou, Cambrils, Vila-seca i la Pineda.

Nou president de l’Associació de Càmpings

Joan Antón és, des del 9 de novembre, el nou president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Antón, director del Càmping & Resort Sangulí Salou, substitueix Berta Cabré; després de vuit anys al capdavant de l’agrupació, ara passarà a ser vicepresidenta de l’entitat i coportaveu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona