Economia

Setge al procés sobiranista

Tous fa fora Rahola i Rakosnik de la Fundació Rosa Oriol

L’empresa vol “protegir la reputació” de l’entitat i “evitar que se’n ressenti per motius ideològics i polítics”

Els propietaris de l’empresa de joieria Tous han decidit fer fora del patronat de la Fundació Rosa Oriol la periodista Pilar Rahola i la dona de l’expresident Artur Mas, Helena Rakosnik, per “protegir la reputació” de l’entitat i “evitar que se’n ressenti per motius ideològics i polítics”.

Així ho afirma la vicepresidenta de la companyia, Rosa Tous, en una carta dirigida a la directora de la fundació, Sor Lucía Caram, en què sol·licita la renovació del patronat per fer-lo “apolític i transversal”. “La nostra missió és ajudar aquells que ho necessiten i la tasca que desenvolupem no pot veure’s perjudicada pel context polític que estem vivint”, diu Tous a la carta. El moviment, que no es formalitzarà fins al 20 de desembre en la reunió del patronat, no ha estat ben rebut per sectors sobiranistes, que han expressat el seu rebuig a la decisió a través de les xarxes socials.

Diverses veus indiquen com a motiu d’aquesta decisió la voluntat de Tous de frenar el boicot de l’Estat espanyol a la marca a les portes de la campanya de Nadal i arran de la publicació d’una fotografia en què es veia Alba Tous, la presidenta, compartint paella amb Carles Puigdemont i Josep Lluís Trapero, entre d’altres, a la casa d’estiu de Rahola, tot i que era de fa dos estius. Segons fonts de l’empresa, aquest capítol va provocar “inquietud” entre els treballadors i clients i va obligar la firma a prendre partit: “Som internacionals de vocació i espanyols i catalans de cor.” A la carta, Rosa Tous remarca que no pot permetre que membres del patronat “siguin qüestionats per la seva posició política o de confrontació”.

Les reaccions a la decisió de la marca manresana no s’han fet esperar. La mateixa Sor Lucía mostrava ahir a Twitter el seu suport a Rahola i Rakosnik, les “meves amigues incondicionals”, paraules que van ser respostes per la periodista amb contundència: “El feixisme sempre persegueix les idees. El coneixem bé. El problema és quan alguns s’espanten i li ofereixen sacrificis. Gràcies, amiga”.

LA FRASE

Agraïm la seva col·laboració, però el context actual ens obliga a tenir un patronat apolític
Rosa Tous
vicepresidenta de tous


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona