Economia

Gastronomia

El Fòrum Gastronòmic tanca amb un rècord de visitants

L’organització valora l’alt grau de satisfacció de les empreses, els professionals i els ponents participants

L’any que ve Girona tornarà a ser durant tres dies la seu d’aquesta cita gastronòmica

El Fòrum Gastronòmic de Girona va tancar ahir les portes, després de tres dies de gran activitat, amb un clar balanç de satisfacció per part dels organitzadors, que van recollir el sentiment de les empreses participants, i un gran èxit de públic, amb la xifra rècord de 25.000 visitants; un miler més que en l’edició anterior. A més, els directors del Fòrum, Pep Palau i Jaume Von Arend, van anunciar que l’any que ve es tornarà a fer el Fòrum a Girona. A l’acte de valoració de l’esdeveniment també hi va ser present la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, qui va insistir que durant aquests dies tota la ciutat de Girona ha “respirat” Fòrum.

“El Fòrum s’acaba amb un ambient d’optimisme, gairebé d’eufòria”, af irmava Palau després d’insistir en l’alt grau de satisfacció per part dels professionals i els ponents i en anunciar que d’aquí a un any, concretament el 18, 19 i 20 de novembre del 2018, el Fòrum Gastronòmic tornarà a Girona. Per Jaume von Arend, part de l’èxit del Fòrum es deu a la seva itinerància –se celebra també a la Corunya i a Barcelona–, de manera que les empreses i els visitants “segueixen la marca”. Palau va remarcar també l’encert dels eixos temàtics, i la reafirmació que el Fòrum Gastronòmic sempre ha creat tendències. Així mateix, va mencionar la consolidació de l’aposta per les sessions temàtiques (territori verd, mar i porc) i de l’Agora, l’espai on els oficis han estat els protagonistes.

Un dels últims actes del Fòrum Gastronòmic 2017 va ser l’entrega dels premis Josep Mercader, que reconeixen la trajectòria professional de persones vinculades al món de la cuina. El premi al millor cuiner el van compartir Joan Bosch, del restaurant Can Bosch de Cambrils; Benvingut Aligué, del restaurant Aligué de Manresa; i Jaume Font, del restaurant sa Punta de Pals. Pel que fa al millor productor, el premi va ser per al pagès Albert Grassot, d’Arròs de l’Estany; el premi a millor enòleg, per a Miquel Bofill i Lourdes Arasa, del Celler d’Osona; el premi a la sala, per a Toni Gerez, de Castell Peralada; i el premi a la divulgació, per a Núria Bàguena.

LA XIFRA

25.000
visitants
han passat pel Fòrum Gastronòmic d’enguany. La xifra més alta de tots els Fòrums celebrats fins ara.

LA FRASE

El Fòrum s’acaba amb un ambient d’optimisme. Gairebé d’eufòria
Pep Palau
codirector del fòrum gastronòmic

Beure vi sense treure el tap de l’ampolla

Coravin és un producte innovador que impulsa una nova manera de consumir el vi, gràcies a un sistema que permet servir el vi de l’ampolla sense necessitat de treure el tap de suro. L’aparell incorpora una agulla i unes càpsules amb gas argó.

Final del concurs World Chocolate Masters

Ivan Pascual, mestre artesà del Taller de Postres Cal Gumer d’Almenar, va guanyar ahir el World Chocolate Masters (WCM), durant la final estatal celebrada al Fòrum. Pascual participarà l’any que ve a la final mundial del WCM a París.

Màquines de cafè amb tecnologia digital

L’empresa Quality Espresso ha mostrat al Fòrum la seva màquina de cafè connectada a la cafeteria digital de Cafès Cornellà, de manera que aporta dades clau com ara el nombre de cafès realitzats i la necessitat de manteniment de la cafetera.

‘Masterclass’ i maridatges amb gin i rom

Les possibilitats del gin i el rom van ser presents amb Comercial Masoliver que, amb el xef Jordi Juncà, el xocolater Jordi Ferrer i el cocteler Gerard Ruiz, van mostrar una cocteleria d’avantguarda que ha evolucionat a elaboracions gurmet i maridatges.

Les novetats en el vestuari del sector, també

El Fòrum també inclou estands de vestuari laboral per al sector de l’hostaleria i la restauració, com el que ha presentat l’empresa Dyneke, que ha comptat al seu estand amb el xef David Andrés, del restaurant Somiatruites i cap de cuina de l’Àbac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona