Economia

pagesia

El preu del porc cau un 28% pel fre de les importacions xineses

El sindicat Unió de Pagesos (UP) adverteix que el preu de la carn de porc ha registrat una davallada d’un 28% de l’agost fins ara, quan s’ha situat en els 1,028 euros el quilo viu, segons les cotitzacions de Mercolleida. Aquesta baixada comporta, segons el sindicat, que el preu per als ramaders ja se situï per sota del preu mitjà de costos de producció.

UP assenyala, com a principal causa del descens, l’aturada de la demanda per part de la Xina a la UE. Durant els primers nou mesos d’aquest any, les exportacions de la UE s’han reduït un 10% respecte a les de l’any anterior, mentre que a la Xina les importacions de carn de porc dels països de la comunitat han baixat un 30%. Ara, la Xina prioritza les importacions d’altres països més competitius, tot i que el preu estatal és el més baix respecte a la resta de països de la UE. Això incrementa la competitivitat dels escorxadors, que disputen quotes de mercat als dels altres països per afavorir les exportacions.

El fet que el pes dels animals sigui més alt, a causa de les temperatures suaus de la tardor, també és un factor que contribueix a l’actual davallada de les cotitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia