Economia

economia

Les vendes a les grans superfícies van caure un 11,6% a Catalunya l’octubre

La menor venda de productes no alimentaris va marcar un mes dolent respecte les dades del 2016 segons l’Idescat

L’Índex de vendes en les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha caigut un 11,6% a l’octubre respecte al mateix mes de l’any passat, segons es recull en les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Segons les xifres la caiguda ha estat més intensa en els productes no alimentaris (-15,5%) que en els productes d’alimentació (-6,3%).

Segons l’Idescat, en els deu primers mesos de l’any la variació acumulada de l’índex ha estat del -0,8%, i els productes no alimentaris mostren un descens acumulat del 0,5% a causa de l’evolució desfavorable del mes d’octubre, alhora que les vendes d’alimentació es mantenen amb signe negatiu (-1,1%).

A preus constants, és a dir, eliminant l’efecte dels preus, l’índex mostra un decreixement interanual del 13% a l’octubre a causa de la caiguda dels productes alimentaris (-8,9%) i també de la resta de productes (-16%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia