Economia

La nova baix cost d’Air France, Joon, ja és al Prat

Substitueix la primera marca en tots els vols i augmenta un 7% l’oferta

Ofereix 50 freqüències setmanals a París

Air France-KLM ha deixat pas a Joon, la nova marca de baix cost (de “nova generació”, com l’anomena la companyia) que gestionarà a partir d’ara tots els vols que connecten l’aeroport del Prat amb el Charles de Gaulle, a París. A més, és previst que incrementi un 7% l’oferta existent, segons va assumir ahir el conseller delegat de Joon, Jean-Michel Mathieu. La nova companyia aèria va rebre ahir al matí el seu vol inaugural, un Airbus A320 amb capacitat per a 168 passatgers. “És un esdeveniment molt important per a nosaltres. Hem treballat per poder definir una nova oferta en la indústria del transport aeri, amb esperit de creativitat, innovació i agilitat”, va assegurar Mathieu. “Joon és una nova companyia que permetrà a Air France reprendre la seva ofensiva”, va dir.

El grup Air France-KLM, amb la filial de baix cost Transavia i el soci Delta Air Lines, ofereix aquest hivern més de 240 vols setmanals des del Prat. De fet, el director general d’Air France KLM a l’Estat espanyol, Boris Darceaux, explicava ahir que la companyia ha triat Barcelona com una de les seves primeres destinacions per “l’esperit avantguardista i innovador de la regió”. Per Darceaux, la situació política no ha afectat el trànsit de passatgers a Barcelona, que s’ha mantingut en els mateixos nivells. Segons el directiu, el trànsit entre les dues ciutats funciona molt bé i és “molt dinàmic”.

LA FRASE

El trànsit de passatgers entre Barcelona i París funciona molt bé i és molt dinàmic
Boris Darceaux
Director General d’Air France-KLM A Espanya i portugal

Aerolíneas Argentinas deixarà de volar a Barcelona

Mentre plouen les bones notícies al Prat en xifres de passatgers i operacions també arriba alguna notícia no tan bona. És el cas d’Aerolíneas Argentinas. La companyia va emetre un comunicat aquest dimarts per anunciar als seus passatgers que deixarà de volar a l’aeroport del Prat a partir de l’1 de febrer de l’any que ve. La companyia argentina justifica aquesta decisió “per raons comercials lligades a l’estratègia de rendibilitat i optimització de recursos”. La companyia mantindrà, però, les seves connexions amb Madrid i connectarà amb la capital catalana a través d’altres companyies com ara Air Europa. La firma ofereix aquesta mateixa opció a aquells passatgers que ja tinguin bitllet comprat per a Barcelona, tot i que també ofereix la devolució dels diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia