Economia

La Cambra reclama als partits el programa econòmic

Valls insta els polítics a definir quins plans tenen per millorar el PIB

Veu prioritari reduir l’atur i les desigualtats

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, va demanar ahir als partits polítics en campanya que defineixin quins plans tenen per impulsar l’economia i el benestar a Catalunya en cas que guanyin les eleccions. Durant una roda de premsa, Valls va lamentar que el debat polític no ofereix propostes concretes per a temes “prioritaris” com ara l’atur, la reducció de les desigualtats o l’impuls a la internacionalització i la digitalització de les empreses.

El president de la Cambra considera que, malgrat alguns focus de conflicte geopolític, l’entorn internacional és molt favorable al creixement, i que hi ha bones perspectives per a la demanda interna. No obstant això, va manifestar preocupació per si l’escenari postelectoral a Catalunya no aporta “prou estabilitat i confiança” a les empreses i la ciutadania, un fet que podria afectar negativament tant la inversió com el consum, i que “també tindrà impacte en les condicions financeres i creditícies”. En aquest cas, va alertar, caldrà revisar “significativament a la baixa” les previsions de cara al 2018, després que el 2017 es tanqui amb un PIB aproximat d’un 3,2% gràcies a les inèrcies positives prèvies al quart trimestre.

Per aquest motiu, Valls va reclamar a les agrupacions polítiques programes “que abordin els principals problemes”, com ara la desocupació, que caldria reduir “a nivells tolerables, entre un 6% i un 7%”.

Rècord de tràfic de contenidors al Port, de nou

Malgrat els problemes per a la promoció internacional del Port de Barcelona, vetat pel Ministeri d’Afers Estrangers per a una campanya a l’Amèrica del Sud, el mes de novembre torna a ser de rècord per a l’enclavament català. La càrrega a través de contenidors acumulada durant l’any creix un 33,7% i impulsa el tràfic total de la instal·lació, que augmenta un 26% en els onze mesos de l’any. El novembre ha estat, doncs, el millor mes al Port de Barcelona pel que fa a l’evolució del tràfic de contenidors, una activitat estratègica per a la instal·lació i per a l’economia de l’entorn. Durant aquest mes, la càrrega de contenidors ha crescut un 57,5%, i ha assolit el rècord anual del 2017, un any en què tots els mesos (a excepció de l’abril) s’han registrat creixements de dos dígits. En total, fins al novembre s’hauran mogut 2,7 milions de TEU (quan un TEU equival a un contenidor de 20 peus). Els contenidors de transbordament (que es descarreguen i es tornen a embarcar fins a la destinació) han crescut un 142%, segons el Port.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia