Economia

economia

Les pernoctacions hoteleres creixen un 2,7% el 2017 tot i la davallada arran de l’1-O

Els turistes estrangers van augmentar un 4,2% l’any passat, segons les dades de l’INE

Al desembre, però, les pernoctacions van caure un 10,7%

Catalunya va concentrar el 18% de totes les nits a hotels d’estrangers

El balanç per al conjunt del 2017 en quant a les pernoctacions en establiments hotelers a Catalunya és positiva. Segons les dades publicades avui per l’institut d’estadística estatal (l’INE) aquestes van créixer un 2,72% respecte del 2016 fins a superar els 57 milions de nits. El balanç va ser especialment bo pel que fa als turistes estrangers, que van augmentar en el conjunt de l’any un 4,2%. En canvi els turistes espanyols van passar menys nits als hotels catalans (-0,8%). Al conjunt de l’Estat les pernoctacions també van augmentar un 2,7% l’any passat, amb un augment del 3,7% dels estrangers.

Tot i aquesta lectura positiva, les dades de l’INE per al darrer trimestre de l’any mostren una evolució negativa, que es suma als registres també negatius d’octubre i novembre pel context polític. Així, en el mes de desembre les pernoctacions en establiments hotelers de Catalunya ha caigut el 10,71%, després d’un descens del 4,82% i del 14,47% de les nits contractades per turistes residents a l’estat espanyol i estrangers, respectivament.

En tot cas Catalunya segueix liderant les pernoctacions d’estrangers (amb un 13% sobre el total) i només per darrera de les illes Canàries, que el mes de desembre va concentrar-ne el 53,6%. Si es miren les dades per al conjunt de l’exercici, Catalunya concentra el 18% de les pernoctacions de no residents, per darrera de les Illes Balears (24%) i de les Canàries (28%).

A més, en el conjunt de l’any els preus hotelers de Catalunya van créixer un 5,9%, amb un augment del 6,6% de la facturació per habitació ocupada i del 10,8% de l’ingrés per habitació disponible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia