Economia

Unió Europea

Espanya és amb Grècia a la cua de la UE en atur general, juvenil i de llarga durada

Un informe de la Comissió Europea constata que encara hi ha “grans diferències” entre estats membres en el mercat laboral tot i el creixement en llocs de feina

L’Estat espanyol és a la cua del rànquing de la Unió Europea, juntament amb Grècia, en els indicadors d’atur general, juvenil i de llarga durada, segons un informe publicat aquest dilluns per la Comissió Europea.

Amb un 16,4% d’aturats el 2017, Espanya és el segon estat de la UE que en té més, per darrere de Grècia, amb un 20,7%. Per la Comissió Europea, tot i que la feina ha crescut arreu de la UE, encara es mantenen “grans diferències” entre els estats membres, amb alguns com la República Txeca (2,3%) i Alemanya (3,6%) molt lluny de les xifres d’Espanya.

D’altra banda, l’Estat també és el segon on es registra més atur juvenil, 36,8%, només superat pel 40,8% de Grècia. Pel que fa als aturats de llarga durada, amb un 7,1% Espanya també és només superada pel país hel·lènic, on un 15,3% dels aturats ho són des de fa temps.

Tot i que les xifres d’atur al conjunt de la Unió Europea han arribat en el darrer informe al seu millor nivell des del novembre del 2008, situant-se per sota dels 18 milions d’aturats, les grans divergències que es mantenen entre estats i l’afectació entre la població més jove encara preocupen a Brussel·les.

Les dades de l’Estat espanyol, que el situen només per davant de Grècia en atur general, juvenil i de llarga durada, tanmateix també indiquen una forta baixada de les persones sense feina, la més pronunciada entre els aturats de llarga durada, que han baixat un 2%, el millor ritme de tota la UE. De fet, Espanya és l’estat on, a nivell absolut, han disminuït més el nombre d’aturats, 460.000 persones. Això són més que a Itàlia, França i Polònia, que conjuntament representen la meitat de tota la baixada a nivell europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona