Economia

TURISME

Empuriabrava aposta per un turisme més sostenible

Es tanca l’any del cinquantenari de la marina amb la voluntat d’aprofitar el pòsit d’aquestes celebracions per consolidar el potencial mediambiental, familiar i esportiu del municipi

“El pòsit que deixa aquest cinquantenari d’Empuriabrava ens ha de servir per afrontar el futur”, diu l’alcalde, Salvi Güell. El govern de Castelló d’Empúries tanca l’any de celebració dels 50 anys de la marina amb un balanç positiu i la mirada posada en el futur. Segons l’alcalde, al llarg de l’últim any, a través de la programació del cinquantenari, s’ha reforçat la imatge del municipi com a destinació turística esportiva, lúdica, gastronòmica i de natura; aquestes seran les línies de treball que caldrà reforçar.

“En 50 anys ens hem convertit en un municipi de serveis, molts dels quals turístics, i ara hem de potenciar un turisme sostenible”, hi afegeix Güell. Això s’aconseguirà potenciant la ubicació de la marina –al mig del Parc dels Aiguamolls– i destacant l’especificat d’Empuriabrava: 24 quilòmetres de canals navegables, i un potencial, entre l’oferta de platja i l’oferta mediambiental i patrimonial interior, que ha de facilitar l’organització d’activitats durant tot l’any. Un altre aspecte que vol potenciar ara l’Ajuntament és l’activitat comercial de la marina. Una zona comercial que l’alcalde qualifica de molt extensa i que necessita una reactivació general, amb la complicació que hi ha espais públics, zones comunitàries, altres de privades, i fins a zones públiques de pas privat.

El govern explica que s’està treballant per coordinar aquest conjunt de condicionants que té implicacions en els àmbits legals, jurídics i urbanístics. També es prepara la formalització d’un ens de gestió turística, sense concretar per ara si prendrà la forma d’un patronat, un institut municipal o un ens autònom.

Actes que es mantenen

Roser Vitalla, regidora delegada del 50è aniversari, explica que una de les conclusions que es treuen del cinquantenari és que s’ha demostrat que hi ha actes de la programació que tenen recorregut i que es repetiran. “Veient l’èxit de les propostes i la bona valoració dels assistents i entitats que hi han participat, algunes propostes es consolidaran”, diu Vitalla. És el cas de propostes gastronòmiques com l’Empuria Tast, l’Empuria Tour, musicals com el festival Nàutic Jazz, el concert multitudinari de l’estiu al passeig, o propostes lúdiques com l’Oktoberfest.

Al marge del balanç positiu del cinquantenari, que segons l’alcalde ha permès teixir complicitats amb les entitats i alhora fer publicitat a la marina per atraure més visitants, Güell també admet que queden reptes pendents: el canvi de model de gestió dels canals (actualment a càrrec d’una concessionària i que reclama l’Ajuntament) no es desencalla. També hi ha feina pendent de renovació urbanística, però Güell avança que de cara al juny es veuran canvis amb la renovació del passeig marítim.

LA XIFRA

120.000
persones
han participat en els actes de la programació dels 50 anys d’Empuriabrava que s’han fet en l’últim any.

Balanç positiu d’un any amb 150 activitats

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries xifra en unes 120.000 el nombre de persones que han participat en els 150 actes que s’han programat en l’últim any a Empuriabrava amb motiu de la programació del cinquantenari de la marina. Encara queden un parell d’actes que no s’han pogut organitzar: un congrés sobre el futur de la marina amb el Patronat de Turisme, que es va ajornar a causa de l’efervescència política que va seguir l’1 d’octubre i que es farà a l’abril, i la senyalització patrimonial d’Empuriabrava, que s’hauria de tancar properament. Entre les propostes que van atreure més espectadors hi ha l’espectacle piromusical (10.000), la cercavila amb els Comediants (8.500), concerts com el dels Blues Brothers (8.000), i propostes com les jornades gastronòmiques, que amb el Brava Tast van atraure 6.000 participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia