Economia

economia

relleu al ministeri

Rajoy nomena Román Escolano com a nou ministre d’Economia i Competitivitat

Fins ara era vicepresident del Banc Europeu d’Inversions

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comunicat el nomenament de Román Escolano, fins ara vicepresident del Banc Europeu d’Inversions com a ministre d’Economia i Competitivitat, en substitució de Luis de Guindos, que ocuparà la vicepresidència del Banc Central Europeu al juny.

El president espanyol Mariano Rajoy ha comunicat aquest dimecres la decisió al rei Felip VI, de manera que el titular de la cartera prendrà possessió aquest mateix divendres 9 de març i s’incorporarà al Consell de Ministres. Això passa perquè Guindos va deixar el càrrec després de ser escollit com a vicepresident del Banc Central Europeu, fa dues setmanes. Fins arribar a la Moncloa, Escolano era vicepresidente del Banc Europeu d’Inversions (BEI) des del 2014, institució a la qual va arribar quan Magdalena Álvarez va dimitir arrel de les imputacions al cas dels ERO d’Andalusia. Abans d’això, era president de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Escolano és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid i va realitzar un programa d’alta direcció d’empreses de l’escola de negocis IESE d’Espanya.

Va formar part del Govern de José María Aznar (Partit Popular) des de l’any 2000 al 2004 com a director del departament d’Economia del seu gabinet i prèviament va ser assessor del secretari d’Estat per a les Comunitats Europees.

Era membre del Patronat de la Fundació Consell Espanya-Xina i vicepresident de la cambra de comerç Espanya-Turquia. Ha estat membre dels consells d’administració de les empreses públiques espanyoles Correus i FEVE (Ferrocarrils de Via Estreta). Abans de ser president de l’ICO va ser director de Relacions Institucionals del BBVA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia