Economia

França portarà Google i Apple a la justícia

Ho farà per “pràctiques comercials abusives inacceptables” vers altres empreses

El ministre francès d’Economia i Finances, Bruno Le Maire, va anunciat ahir que es querellarà contra Google i Apple per pràctiques comercials abusives envers altres empreses, i va anticipar que això els representarà sancions que “es calculen en milions d’euros”. En una entrevista a l’emissora de ràdio RTL, Le Maire va denunciar que les condicions que imposen aquests gegants d’internet a altres empreses que desenvolupen programes o aplicacions, o que utilitzen les seves plataformes, “és inacceptable”. La denúncia es presentarà al Tribunal de Comerç de París per “pràctiques comercials abusives”.

El ministre es va queixar que Google i Apple no només imposen les tarifes a les empreses emergents que creen programes i aplicacions per a les seves plataformes, sinó que recuperen les dades d’aquestes i “poden modificar unilateralment els contractes”. “Hi ha regles, justícia, i tots les han de respectar”, va subratllar.

Paral·lelament a aquesta acció judicial en l’àmbit francès, Le Maire va recordar que el seu govern està treballant a escala internacional per a l’establiment de regles que obliguin els gegants d’internet a pagar impostos allà on fan el negoci. I es va mostrar convençut: “Ho aconseguirem d’aquí a finals del 2018 perquè s’apliqui a Europa al començament del 2019”, va pronosticar.

La proposta francesa sobre aquest tema és que s’estableixi un dispositiu fiscal a les companyies digitals “sobre la base de la seva facturació a cada país”, per evitar que només paguin a l’estat on fixen la seva seu buscant aquell en què la fiscalitat els resulta més favorable.

La denúncia del Ministeri de Finances francès demana el cessament de les pràctiques i una multa de dos milions d’euros, segons una font ministerial. Actualment, Apple està sotmesa a una investigació a França que analitza si la companyia ha organitzat la desacceleració dels seus antics models d’iPhone per impulsar les vendes de nous dispositius.

Pel que fa a Google, el juny passat va ser condemnat per la UE amb una multa rècord de 2.420 milions d’euros per pràctiques contràries a la competència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona