Economia

Gastronomia

Nomo i Mas de Torrent sumen a la Costa Brava

L’aliança dels restauradors barcelonins, especialitzats a fusionar tradició japonesa i producte de la terra, i la família Figueras cristal·litza en un tercer establiment al Nàutic de Sant Feliu

L’aliança entre els grups Nomo, especialitzat en el sector de la restauració a Barcelona amb diversos establiments, i Mas de Torrent, referent en hostaleria de qualitat a la demarcació de Girona va fer possible, el 2015, l’obertura del restaurant Far Nomo, que traslladava l’essència de la cuina del xef executiu Naoyuki Haginoya a un espai emblemàtic com és el far de Sant Sebastià. Un any després, va seguir el Jani, amb una línia més mediterrània, també a Llafranc. I la darrera novetat, que ha arrencat aquesta mateixa setmana a Sant Feliu de Guíxols, és el Nomo Nàutic, a l’actual edifici del club nàutic guixolenc i a pocs metres del trenc de les onades.

Haginoya fa casar la tradició japonesa –no hi manca el sushi com a exponent més popularitzat, però amb ingredients exclusius– amb producte de proximitat i de mercat. I això, a la Costa Brava, permet explotar el peix blau i de roca –roger en tataki–, la gamba de Palamós –en tàrtar–, trobar-li el punt a un bon pop a la brasa i posar les espardenyes marines a dansar dins d’un arròs de Pals amb aromes orientals i ritme de trompetes de la mort. L’arròs és de collita pròpia, en una parcel·la reservada al Baix Ter i amb producció totalment ecològica.

L’aventura del Grup Nomo a les comarques gironines va arrencar el 2014, col·laborant amb Mas de Torrent. Àlex Figueras recordava que volien donar un gir a l’oferta gastronòmica del restaurant de la piscina, es van posar d’acord i l’experiència ha anat prenent volada. Amb discreció però una gran acceptació de la clientela, Nomo Far ha aconseguit obrir gairebé tot l’any, en un emplaçament singular. I el nou Nomo Nàutic guixolenc aspira a seguir-ne els passos. “Ens encantaria allargar la temporada al màxim”, avança Borja Molina-Martell, per mantenir el ritme, la qualitat i la composició de la plantilla. D’entrada, donen feina a un equip de 12 persones, però els plans preveuen ampliar-lo a unes 30 als mesos d’estiu.

El Club Nàutic de Sant Feliu ha donat facilitats perquè el projecte tiri endavant, després d’anys cercant una oferta gastronòmica estable i atractiva perquè també no socis s’apropin a les instal·lacions. Molina-Martell i Figueras, però, destaquen el magnetisme de l’emplaçament, a l’extrem de llevant de la badia. I anuncien que s’implicaran en esdeveniments com ara el Festival de la Porta Ferrada, ja que són a tocar de l’esplanada de l’Espai Port.

L’arribada a Sant Feliu els permetrà cobrir millor l’altre extrem de la Costa Brava centre, més accessible que no pas Llafranc, i donar una millor cobertura, alhora, a la clientela gironina a qui no li ve de gust desplaçar-se a Barcelona i a la clientela que estiueja a la zona.

De moment, no donen pistes sobre futures expansions, ja que són d’anar pas a pas. Però, a banda de la fusió japomediterrània del Nomo, l’altra opció que tampoc no es pot descartar és que mirin de desdoblar l’actual Jani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona