Economia

La USOC crea a Girona la nova federació d’indústria

Hi incorpora els nous afiliats procedents de la UGT i confia que d’aquí a un any duplicarà el nombre de persones afiliades

La UGT recorda que tenen noves afiliacions i que és el moment de renovar

Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) va formalitzar ahir la creació de la federació d’indústria a Girona. Prèviament, va celebrar ahir una assemblea on va decidir les persones que formaran part de l’equip executiu. El responsable de la federació a Girona, Juan José Rodríguez, va donar valor a l’experiència dels membres de l’equip, tots ells treballadors d’empreses importants a la demarcació –com ara Nylstar, Gas Natural o Torraspapel–. “Naixem amb uns 250 afiliats, amb l’objectiu que d’aquí a un any siguem el doble”, va afirmar Rodríguez, que va subratllar que la “proximitat” i la “crítica en positiu” seran alguns dels valors més representatius del projecte.

La creació d’aquesta extensió federal d’indústria d’USOC arriba després que al voltant d’un centenar d’afiliats i delegats a grans empreses abandonessin la UGT descontents amb la forma amb què recentment s’ha creat la federació d’indústria, construcció i agro (FICA).

El secretari general de la UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, interpretava ahir la pèrdua d’afiliats com un procés natural en un sindicat i va recordar que paral·lelament, en tres mesos, el sindicat ha increment en 127 el nombre d’afiliats coincidint amb el repunt de l’activitat econòmica. “Hem d’aprofitar per fer una renovació del sindicat”. Segons Casas, el nombre d’afiliats que s’han donat de baixa són 66, entre els quals també hi hauria part dels 46 delegats –no tots estarien afiliats– que també han renunciat.

Així mateix, Casas hi va afegir que la UGT intentarà renovar de manera gradual, de manera que es produeixin les eleccions als centres de treball, les vacants.

LA FRASE

Naixem amb uns 250 afiliats, amb l’objectiu que d’aquí a un any siguem el doble
Juan José Rodríguez
responsable de la federació d’indústria de la usoc a girona

Confien a esdevenir “un puntal”

El tèxtil, el químic i el paper són els sectors en què USOC té més força i entre els objectius hi ha aconseguir fer-se un lloc en el sector alimentari gironí. La creació de la nova federació va tenir la presència d’una trentena de membres. Entre ells, la secretària general del sindicat a Catalunya, Maria Recuero, i la secretària general de la federació d’indústria, Antonia Rivero. Aquesta última va destacar que Girona era l’única demarcació en què no tenien estructura i que confien que esdevindrà “un puntal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona