Economia

Iceta: “Cs no està a la manifestació de l‘1 de Maig perquè són de dretes i volen prendre el relleu al PP”

El líder del PSC arremet contra el partit de Rivera i els acusa de ser “el recanvi” dels populars

Considera formar govern “seria molt bo per donar estabilitat a la situació econòmica i suport a la indústria”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha vinculat l’absència de Cs per primer cop a la mobilització de l’1 de Maig amb els sindicats amb les intencions que atribueix al partit d’Albert Rivera per ocupar l’espai del PP. En declaracions a la premsa des de la manifestació de Barcelona, el socialista ha assegurat que “els de Cs no estan aquí perquè són de dretes i això ho sap tothom”. “No participen de l’1 de Maig com tampoc ho van fer del 8 de març en defensa dels drets de les dones. Cs vol ser el recanvi de dretes per prendre el relleu al PP, i per això no estan avui aquí”, ha afegit el líder del PSC.

Des de la manifestació, on ha acudit de la mà de dirigents del seu partit, diputats, alcaldes i regidors, Iceta ha defensat que aquest dimarts és una bona oportunitat per “reivindicar els drets dels treballadors”. “Quan comença una recuperació econòmica però no arriba a tothom, quan es creen llocs de feina però de forma precària i amb salaris molt baixos, és el moment per reivindicar la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors i l’ocupació de qualitat, i també reclamar tancar l’escletxa salarial entre homes i dones”, ha dit, tot mostrant-se satisfet per poder manifestar-se “de costat dels sindicats”. De la mateixa manera, ha tornat a urgir als independentistes que pactin la investidura d’un president que actuï dins la llei, i ho ha relligat amb l’1 de Maig assegurant que “formar Govern seria molt bo per donar estabilitat a la situació econòmica i suport a la indústria”.

Crítiques a Catalá

El líder del PSC s’ha sumat també a les crítiques al ministre de Justícia, Rafael Catalá, per haver carregat contra la sentència del cas de ‘La Manada’ i sobretot contra el jutge que va emetre un vot particular reclamant l’absolució dels ara condemnats. “El ministre no pot parlar de situacions concretes de jutges. S’ha de preocupar que l’aplicació de la llei sigui el més severa possible en els delictes contra la llibertat sexual i, si convé, posar-se a treballar per la reforma del codi penal”, ha dit Iceta, tot demanat al govern espanyol que “s’abstingui de posar-se enmig del poder judicial”. “Les declaracions de Catalá són absolutament indefensables”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona