Economia

Nestlé trasllada a Barcelona la seva divisió tecnològica

La companyia anuncia una reestructuració dels serveis que té a Suïssa que beneficia Catalunya

També Nespresso invertirà en un centre operatiu per a l’Estat espanyol

Nova inversió d’una multinacional a Catalunya, en un primer i segon trimestre d’any amb multitud de projectes empresarials en marxa que tenen Catalunya com a destinació.

Nestlé deslocalitzarà a Barcelona la divisió central de tecnologia de la informació que ara té a Suïssa i que ocupa mig miler de persones, segons va anunciar ahir la multinacional, que va explicar els plans per reorganitzar part de la seva activitat. La mesura beneficiarà la seu central que Nestlé Espanya té a Esplugues de Llobregat i on des de fa uns anys té instal·lada una plataforma de desenvolupament d’aplicacions i noves tecnologies, on treballen 150 persones. La companyia no va poder confirmar ahir quines necessitats de personal requerirà per a la nova divisió però sí que va destacar que, amb el canvi, “Nestlé té la intenció d’accelerar la seva transformació digital i respondre més ràpidament als canvis tecnològics accelerats” i que s’ha marcat com a objectiu “accedir a habilitats digitals més àmplies i beneficiar-se de la innovació de les tecnologies de la informació”.

Les mateixes fonts van explicar, però, que és previst que aviat s’anunciï “un nombre substancial” de llocs de treball per “omplir algunes posicions” en diversos punts on Nestlé ja té presència, inclosos els de Catalunya. En un comunicat enviat ahir per la multinacional des de la seu central a Suïssa s’assegura que la decisió de traslladar la divisió tecnològica “també millorarà l’efectivitat operativa” de la companyia. La multinacional obrirà un període de consultes entre la plantilla per tractar de les mesures en la contractació que suposarà la deslocalització.

Nespresso també

A banda, però, i en línia amb aquests canvis, Nestlé també va anunciar ahir la intenció de Nespresso d’obrir centres operacionals de la marca de cafè que es beneficiarien “dels centres de Nestlé existents en les àrees de comerç electrònic i cadena de subministrament” i també va anunciar la creació d’un centre d’excel·lència del cafè però aquest a Itàlia.

LA XIFRA

150
persones
treballen actualment al centre de tecnologia que Nestlé té a la seu central d’Esplugues de Llobregat.

LA FRASE

En cap moment vam considerar marxar de Barcelona perquè l’empresa ha treballat normalment
Laurent Dereux
Director general de nestlé a l’estat espanyol

Una aposta clara pel territori català

El director general de Nestlé per a l’Estat, Laurent Dereux, deixava ben clara fa pocs dies la intenció de la multinacional de mantenir la seu social a Catalunya i descartava cap tipus d’impacte per aquesta fidelitat en forma de boicot o pressions de cap administració. Aquests comentaris es van fer durant la presentació de resultats de l’últim exercici, en què Dereux va recordar “la forta tradició descentralitzadora” que imprimeix al gegant de l’alimentació la cultura suïssa. Prova d’això és que ara mateix el grup només obtingui un 2% del total del seu negoci en el seu país d’origen.

Amb el trasllat de la divisió tecnològica al campus de l’emblemàtic edifici de l’avinguda dels Països Catalans d’Esplugues de Llobregat es confirma una tendència comentada per Dereux, que, per cert, va aprofitar per acomiadar-se per la seva jubilació: i és que en els últims 18 mesos Nestlé ha reclutat uns 150 professionals nous, a més d’habilitar una estructura jurídica i potenciar el Purina Studio que desenvolupa continguts digitals.

Tot plegat s’afegeix a la milionària inversió que ha rebut la planta del grup a Girona i l’ampliació de capacitat de la de Reus per produir aliments bio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia