Economia

L’emprenedoria i la digitalització dels negocis se citen al Bizbarcelona

Prop de 300 ponents prenen part en la trobada, que arriba a la vuitena edició i que se celebra fins avui dijous

Les noves tecnologies en són les protagonistes

El saló Bizbarcelona, dedicat a l’emprenedoria, les pimes i l’economia social, va obrir ahir les portes al recinte firal de Montjuïc amb la participació de prop de 300 ponents i un ampli programa de conferències i activitats, que s’allargarà també avui.

Donar impuls a la transformació tecnològica i social dels negocis és el principal objectiu de la vuitena edició de Bizbarcelona, que té 190 conferències i activitats i que disposa de més de 100 punts d’assessorament.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va inaugurar ahir el saló i va destacar que és una cita “emblemàtica” que demostra “la vitalitat” de la ciutat que no s’atura, malgrat el “moment polític complicat” dels últims mesos, i que continua sent el “motor de Catalunya”, segons recollia l’agència ACN.

Colau va mantenir que la ciutat està “més activa que mai” i que vol donar suport a l’emprenedoria, el talent i la innovació per acompanyar les pimes, que són el teixit base de l’economia catalana, i també oferir el seu suport en qüestions bàsiques com ara l’accés al finançament i l’adaptació a la gran transformació tecnològica.

El saló Bizbarcelona de Barcelona Activa està promogut per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, Pimec, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que s’incorpora aquest any com a entitat promotora, i que té la col·laboració de més d’un centenar d’entitats que formen la BizCommunity.

Amb el lema Suma’t a la transformació dels negocis, Bizbarcelona vol contribuir a fer que emprenedors i pimes incrementin el seu grau de competitivitat en un entorn econòmic cada vegada més dinàmic a causa de la imparable implementació de les noves tecnologies.

El saló té quatre àrees temàtiques: la transformació tecnològica, la transformació econòmica i empresarial, la transformació social i The Next, l’espai de conferències en el qual se celebren xerrades a càrrec de diferents ponents, entre ells el productor televisiu Josep Maria Mainat en la seva nova faceta de divulgador científic; l’emprenedor basc Eneko Knorr; Simon Dolan, professor a Esade, o l’entrenador argentí de pàdel Miguel Sciorilli.

LA FRASE

El Bizbarcelona és una cita emblemàtica i demostra que la vitalitat de la ciutat no s’atura
Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona

LA XIFRA

300
ponents
i 190 conferències i activitats formen part del programa de la vuitena edició del Bizbarcelona.

LA DATA

31.05.18
es clourà
l’edició d’aquest any, que haurà portat divulgadors de la cultura i l’ecosistema emprenedor.

Innovació i negoci sota la mirada femenina

L’experiència i la perspectiva femenina ocupen aquest any també un lloc destacat al Bizbarcelona, segons informen els organitzadors. Així, per exemple, hi participen Sílvia Bach, exdirectiva de grups com ara Pronovias i Inditex i actual directora general del Grup Parfois Espanya; Elena Rodríguez Soriano, directora d’Acnur Catalunya, l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats; Beatriz García Idoate, psicòloga i especialista en l’anomenada economia de les cures, una manera de reivindicar el conjunt de treballs i activitats que regeneren quotidianament el benestar de les persones, o Mònica Mendoza, psicòloga, especialista en intel·ligència emocional i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona. Al saló se celebren també sessions sobre comerç electrònic, logística i distribució, mercadotècnia i negocis digitals, Big Data i IoT. I el sistema de franquícies disposa altre cop d’un espai propi al Bizbarcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva