Economia

Roses, Palamós i Blanes, units per recuperar l’escamarlà

Les confraries de pescadors dels tres ports gironins posen en marxa un pla de gestió dels seus respectius caladors

El seguiment del projecte es farà amb l’assessorament científic del CSIC

“Tenim un escamarlà que no acaba de créixer, són menys quilos de pesca i hem de fer alguna cosa perquè creixi més”, resumeix Antoni Abad, patró major de la Confraria de Pescadors de Roses. Aquesta situació és la que tenen també els pescadors de Palamós i Blanes, i per això les tres confraries han optat per afrontar el problema de manera coordinada. A efectes pràctics cada confraria adaptarà la gestió dels seus caladors de fons, on pesquen l’escamarlà i definirà eventuals zones de veda. “Cadascú a casa seva prendrà les mesures que s’hauran de prendre i es compartiran les conclusions en benefici de tots”, hi afegeix Abad. Aquesta gestió i el seguiment de les mesures que es vagin prenent es farà sota la supervisió de l’Institut de Ciències del Mar (ICM), per avaluar-ne la implantació.

El detall d’aquest pla de gestió compartit es presentarà demà dissabte en un acte a la seu de la Confraria de Pescadors de Blanes. No és la primera vegada que els pescadors d’aquests tres ports gironins s’uneixen per tractar conjuntament les problemàtiques que els afecten.

Més accions conjuntes

A finals del 2017 els representants de les tres confraries ja es vanreunir per tractar el pla de gestió de la gamba de Palamós (pla del qual s’ha anunciat precisament la renovació aquesta setmana), i d’altres problemàtiques comunes. El desenvolupament d’aquest programa entre els pescadors de les tres poblacions, que es presentarà demà a Blanes, pretén reforçar el suport al sector pesquer gironí en la seva aposta per unes activitats sostenibles i buscar la confluència de les polítiques mediambientals amb les de gestió pesquera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia