Economia

Aquest diumenge

L'Econòmic

La indústria de l’automoció corre cap al cotxe fantàstic

L’Econòmic treu demà un informe on s’explica que el sector català guanya pes en el vehicle alternatiu

La indústria de l’automoció a Catalunya, amb la contrastada solidesa que li donen dos grans fabricants i un divers ecosistema de proveïdors de components, té una posició molt destacada, però no hi ha lloc per al cofoisme. Demà, L’Econòmic, que es distribueix amb El Punt Avui, analitza el sector de les quatre rodes i explica que l’automòbil avança cap a una nova era, el cotxe connectat, autònom, elèctric, segur, compartit, que requerirà de la nostra indústria un nou esforç per estar a l’altura de l’exigència.

Així doncs, caldrà que es reorienti la despesa en R+D, formar nous professionals en la nova enginyeria que requereix el cotxe i fer plans per estimular entre els usuaris el cotxe alternatiu, dins d’un nou model de mobilitat.

L’entrevista del mes és a Antoni Bellido, president de l’empresa de joguines IMC Toys de Terrassa, que afirma que la internacionalització és la clau perquè una empresa creixi amb força. El fundador de la firma vallesana, que acaba de guanyar el premi al lideratge empresarial de la Cambra de Terrassa, assegura que un dels problemes que més el neguitegen de l’empresariat català és que no està disposat a buscar acords de col·laboració amb altres companyies.

L’Econòmic també publicarà les novetats d’una desena d’empreses, entre les quals destaca que Roc Roi, del Pallars Sobirà, d’esports d’aventura, obrirà franquícies als cinc continents. També explica el fort creixement d’empreses que es dediquen a l’alimentació, la salut, el lleure o la bellesa de les mascotes. A més, es publica un ampli reportatge sobre la renovació de les principals patronals i institucions econòmiques de Catalunya i la seva repercussió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes