Economia

Calvet vol ampliar a cinc anys o més els lloguers de pisos

El govern impulsarà una llei per revertir la limitació dels contractes a tres anys

“És un drama”, diu el conseller

La Generalitat impulsarà una llei per ampliar els contractes de lloguer a “com a mínim” cinc anys, segons va explicar ahir en una entrevista a l’ACN el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. “Necessitem crear un marc legislatiu propi pel que fa a la llei d’arrendaments urbans”, va assegurar.

Segons el conseller, la reducció de la duració mínima dels contractes de lloguer de cinc a tres anys que va implantar la llei espanyola d’arrendaments urbans (LAU) del 2013 ha esdevingut un “veritable fre a la continuïtat de les persones i les famílies” als seus habitatges en un moment “d’alça de preus”. “És un drama que hem de poder revertir”, va dir.

En aquest sentit, el govern té la “intenció de tirar endavant una legislació que augmenti el període mínim de lloguer” a “com a mínim” cinc anys. “Creiem que és un període suficient”, va assegurar, tot i que no va descartar allargar-ho encara més en funció de la “conjuntura” d’escalfament de preus.

Sobre un possible conflicte de competències amb la llei d’arrendaments urbans espanyola, Calvet va confessar que el tenen de manera “permanent”. Concretament, en l’àmbit de l’habitatge va dir que el govern vol “esprémer al màxim” les competències “exclusives” que té.

I, sobre la nova llei, va explicar que ja ha traslladat al seu equip “l’encàrrec” de “començar-hi a treballar de manera immediata”. “Ja ho hauríem fet si no haguéssim estat intervinguts”, va dir Calvet, que va explicar que tenen “molt pensada aquesta legislació”. La nova llei també inclouria altres mesures, com ara el “dret a retracte i tempteig” de la Generalitat per intervenir en la compra directa d’habitatges d’entitats financeres perquè formin part del parc públic.

LA FRASE

Els contractes de lloguer a tres anys són un veritable fre a la continuïtat de persones i famílies
Damià Calvet
Conseller de Territori i Sostenibilitat

Colau posa “peròs” a la reforma

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que la fórmula més “ràpida, àgil i eficaç” de regular la durada dels lloguers i evitar que hi hagi “pujades abusives” és “reformar la llei estatal d’arrendaments urbans”. “Qualsevol proposta que es pugui impulsar des de Catalunya que vagi destinada a donar més estabilitat als contractes de lloguer benvinguda sigui, però actualment el lloguer depèn d’una regulació estatal i aquest debat ja està al Congrés”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia