Economia

Catalunya, la que més llogaters ha expulsat enguany

Fins al mes de març, s’han fet 2.366 desnonaments per impagament del lloguer

L’any passat en van ser 8.624

Entre les estadístiques que lidera Catalunya aquesta primavera, hi ha la de desallotjaments forçosos de llogaters. Segons dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) publicades aquesta setmana i relatives al primer trimestre de l’any, Catalunya va registrar 2.366 desnonaments derivats de la llei d’arrendaments urbans (LAU), a molta distància de la comunitat de Madrid, que, en segona posició en el rànquing estatal, en va registrar 1.399; Andalusia, amb 1.353, i fins i tot el País Valencià, amb 1.201. De fet, el govern voldria corregir algun dels punts de la LAU que afavoreixen la desprotecció de les famílies i treballa per allargar la durada mínima dels contractes a cinc anys en lloc dels tres anys actuals.

Dels desnonaments registrats a Catalunya fins al març, més de la meitat es van produir a les comarques barcelonines (1.657), mentre que el balanç a Girona (339), Lleida (142) i Tarragona (228) és menor. Tot i ser un nombre elevat, cal tenir en compte que la quantitat de desnonaments per impagament del lloguer de gener a març d’aquest any és menor respecte als primers trimestres d’exercicis anteriors. Va ser de 2.411 l’any passat, de 2.714 l’any 2015 i de 3.249 el primer trimestre del 2013. Sumant els quatre trimestres, al llarg de tot l’any passat, Catalunya va executar 8.624 desnonaments per impagament del lloguer, i el 2013, quan eren més vius els efectes de la crisi, un total de 10.817. També en aquests casos, Barcelona concentra la majoria dels procediments.

Amb tot, el CGPJ xifra en un 6,2% l’increment general del nombre de desnonaments a l’Estat espanyol i recorda que la pujada es deu sobretot als derivats de la LAU, que van registrar un augment del 38,2%, mentre que el nombre de desnonaments provocats per les execucions immobiliàries va baixar un 11,3%.

En termes generals, Catalunya va ser la zona que més desnonaments va fer durant el primer trimestre de l’any, amb 3.807 (dels quals, 2.366 per impagament del lloguer, com s’ha dit al principi), i va assolir així el 23,9% del total espanyol. La segueixen Andalusia (2.829), el País Valencià (2.116) i Madrid (1.720). Els quatre territoris junts concentren el 65,8% dels desnonaments executats a l’Estat fins al març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia