Economia

La Cambra de Comerç d’Espanya demana a Sánchez que no faci “canvis revolucionaris” que posin en risc l’economia

Bonet sosté que a Catalunya hi ha un “enfrontament” que no ha arribat a “més” però diu que “podríem arribar-hi”

Demana que la negociació entre govern espanyol i català s’emmarqui dins “l’ordre constitucional i estatutari”

El president de la Cambra de Comerç d’Espanya i de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha demanat al govern de Pedro Sánchez que sigui “prudent” i no faci “canvis revolucionaris” que puguin posar en risc l’economia espanyola. Bonet ha afirmat aquest dimarts, en el marc del Fòrum Europa-Tribuna Barcelona, que el nou executiu espanyol “pot oferir oportunitats” però ha subratllat que caldrà “consens” i “diàleg”, també amb Catalunya. En aquest sentit, ha reiterat que cal que la negociació s’emmarqui dins “l’ordre constitucional i estatutari”. Bonet també ha dit que li semblaria bé parlar de reforma constitucional sempre que es marquin unes “línies vermelles”.

D’altra banda, Bonet ha subscrit les afirmacions del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, que aquest diumenge va advertir que Catalunya està a la vora “d’un enfrontament civil”. “És veritat que estem enfrontats”, ha assegurat Bonet, que ha remarcat que “afortunadament no hem arribat a majors però podríem arribar-hi i s’ha d’evitar a tota costa”.

Segons Bonet, a Catalunya l’enfrontament és “posicional” i “retòric”. “No ha de passar mai d’aquí”. El també president de Fira de Barcelona ha agraït a l’expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, que “aguantés el tipus” durant la crisi econòmica i evités el rescat financer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia