Economia

Emprenedors

Estalvis mil·lennistes

Tres joves de la Universitat Politècnica inventen una aplicació per estalviar de manera automàtica i multiplicar els diners

L’any passat, Goin va ser escollida com a millor empresa emergent en fase llavor del món

Hi ha hagut llista d’espera per poder descarregar l’aplicació

L’app anirà desbloquejant, per fases, els diferents serveis

Inversors com ara Dídac Lee, Carina Szpilka i Carlos Blanco donen suport al projecte

Tenen vint anys però ja han impulsat uns quants projectes empresarials, alguns dels quals han estat cobejats –i comprats– per grans companyies. Són David Riudor, Carlos Rodríguez i Gabriel Esteban, els tres enginyers de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que han creat una aplicació mòbil per estalviar diners que ha estat premiada a la Meca de la innovació, Silicon Valley. L’any passat la comunitat de hackers més gran del món dedicada a impulsar la innovació tecnològica, AngelHack, va considerar Goin la millor empresa emergent en fase llavor del panorama internacional.

Descarregada al mòbil de l’usuari, l’aplicació permet acumular diners de manera automatitzada i també invertir triant el risc que es vol assumir sense necessitat de tenir coneixements financers. Mitjançant algoritmes d’aprenentatge automàtic, l’aplicació pot triar el millor moment per agafar una petita part dels ingressos i sumar-los al compte Goin, però també s’estalvia amb petits gestos quotidians com ara l’arrodoniment d’un pagament o les penalitzacions, ja que s’ofereix la possibilitat de sumar diners al compte cada cop que es compra un producte que s’havia decidit evitar, com ara un paquet de tabac.

“És una eina feta per millennials i dirigida a millennials”, deixa clar David Riudor, enginyer de telecomunicacions de 22 anys. Ell i els seus socis, de 20 i 21 anys, havien impulsat diferents negocis per separat i es van conèixer en un dels concursos que organitzen les multinacionals per captar talent. “Són competicions que es fan a tot el món –explica Riudor– en què s’exposa una temàtica i els enginyers han d’oferir solucions tècniques relacionades amb aquell àmbit en 24 o 48 hores.” En aquest entorn de competició, enginy i esperit emprenedor, els tres estudiants de la UPC van treballar diverses vegades en el desenvolupament de criptomonedes (monedes virtuals) i fins i tot van quedar segons en un concurs europeu. “Com a grup, va ser un dels nostres grans hits”, expliquen.

Els inicis

Goin va arribar uns mesos després. Els tres joves, ja convertits en amics i companys de reptes, van fer una pluja d’idees i van rumiar quin problema tenien en comú. “Estàvem estudiant i també treballant, jo a la part d’innovació del grup Cosentino –relata Riudor, avui CEO de la start-up–, i vam adonar-nos que com més diners teníem, més gastàvem.” Aquest va ser el conflicte que van intentar atacar. “La primera solució va ser d’estar per casa –recorden–, perquè ens vam intercanviar les targetes de crèdit.” Si es produïa un moviment al compte, rebien un missatge de mòbil, i així va ser quan van veure que només amb aquesta vigilància havien reduït un 63% les despeses. Es van adonar, doncs, que “gràcies a la tecnologia es podien automatitzar les finances per millorar l’estil de vida”, expliquen.

L’objectiu de Goin, però, és doble, ja que també vol ajudar a multiplicar els estalvis. És per això que l’usuari que ho vulgui pot escollir entre tres nivells de risc i destinarà la part que vulgui, de manera automàtica, a diferents fons d’inversió. Actualment, l’aplicació és al cent per cent gratuïta. “No volem monetitzar la inversió; primer volem aconseguir la base i després tenim molts models de negoci dins l’aplicació per poder guanyar diners també nosaltres”, explica sense donar més pistes Riudor. De moment hi ha tanta demanda que tenen llista d’espera i cada dia deixen entrar uns quants milers de clients, per així poder donar “un bon servei”.

També aniran desbloquejant per fases les diferents opcions de l’aplicació. “Si ho obríssim tot de cop podria semblar molt complex, així que primer oferim uns quants serveis perquè la gent ho provi i sobretot perquè vegin que és segur, els animem a posar-hi un euro i comprovar que el poden moure o treure si volen”, apunta Riudor. Per si fes falta, els emprenedors recorden que comptem amb la confiança i el suport de pesos pesants com ara l’empresari del sector de les TIC Dídac Lee, la presidenta de l’Associació Espanyola de l’Economia Digital, Carina Szpilka, i l’àngel inversor Carlos Blanco.

63
per cent
havien reduït les despeses els emprenedors de Goin en l’experiment fet abans de crear l’empresa.
3
nivells
diferents de risc poden triar els usuaris de l’aplicació que vulguin invertir en fons d’inversió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga