Economia

Gas Natural passa a dir-se Naturgy

El president executiu, Francisco Reynés, afirma respecte al trasllat de la seu social d’aquesta multinacional a Madrid, que “res està fet per sempre”

La multinacional d’origen català Gas Natural Fenosa, la denominació social de la qual és Gas Natural SDG, passa a dir-se a partir d’avui Naturgy. El president executiu de la companyia, Francisco Reynés, ha argumentat que el canvi de nom respon a la voluntat del grup d’esdevenir una energètica global que no es pugui identificar amb un sol tipus d’energia, com el gas.

La companyia ha celebrat aquest dimecres per primer cop la seva junta d’accionistes a Madrid, ja que va traslladar la seu social després del referèndum de l’1-O. Precisament, preguntat sobre aquest trasllat, Reynés ha assegurat que “res està fet per sempre”. El directiu mallorquí ha afirmat que, tal com va aprendre del seu pare, mai s’han d’usar les paraules “sempre i mai”, i ha afegit: “dir que s’ha traslladat (la seu) per sempre és molt presumptuós”. La multinacional “prendrà la decisió que toqui en el moment que ho consideri oportú si ho considera oportú”.

Gas Natural Fenosa ha donat a conèixer avui que va obtenir un benefici net recurrent de 481 milions d’euros fins a maig, un 34% més que en els cinc primers mesos de l’any passat.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la multinacional ha informat també que ha obtingut uns 76,3 milions d’euros per la venda de les seves participacions en les societats africanes Kangra Coal Proprietary Limited de sud-africà (Kangra) i AEP Energy Africa Limited (AEP) de Kènia.

Gas Natural Fenosa ha tancat un preacord per la venda del 70% de la seva participació a Kangra a la societat Menar Holding. El tancament d’aquesta operació està condicionat a l’execució d’adquisició preferent que manté el soci de GNF a Kangra, Izimbiwa Coal Inv, que és el propietari del 30% de les accions restants.

La venda d’aquesta transacció té un valor de 28 milions de dòlars, uns 24 milions d’euros. A més d’aquesta desinversió, GNF també ha venut el 100% de la participació a AEP per un valor de 61,6 milions de dòlars, uns 52,26 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia