Economia

Tensió i cops entre Mossos i membres d’Aturem la Subhasta abans de la venda pública de 46 immobles de la Generalitat

La plataforma aconsegueix endarrerir l’acte amb alguna empenta i barrant el pas a alguns ofertants

Asseguren que quatre dels pisos d’herències intestades que es posen a la venda han estat ocupats

Moments de tensió, empentes i cops entre Mossos d’Esquadra i el centenar de persones de la plataforma Aturem la Subhasta que s’han concentrat aquest dijous des de les 8 del matí i fins les 12h fora de les dependències on la Generalitat té previst subhastar 46 immobles que ha heretat perquè no tenien testament.

Entonant crits d’’“especuladors”, membres de la plataforma han fet do s cordons a les portes de l’edifici del carrer José Agustín Goytisolo de l’Hospitalet de Llobregat on tindrà lloc la venda pública amb l’objectiu d’impedir l’entrada als licitadors –empreses i particulars que opten a comprar els immobles intestats.

Empentes dels manifestants a empreses i particulars que volen entrar

De fet, la subhasta havia de començar a les 10h però ha començat amb més d’una hora i mitja de retard. Alguns ho han intentat entrar per la força i han rebut empentes i cops dels manifestants que els intentaven impedir el pas .

Alguns dels ofertants encara accedien a la subhasta passades les 11.30 hores. Alguns han intentat entrar per la força i han rebut empentes dels manifestants. A més de la policia i els membres de la Plataforma, a la porta de l’edifici hi havia tanques i cinc vehicles dels Mossos.

La plataforma Aturem la Subhasta, que reclama que la Generalitat no vengui els immobles i els destini a habitatge públic, ha informat a través de Twiter que hi ha quatre dels immobles que han estat ocupats.

156 ofertes per a 27 lots

La subhasta ha començat amb una hora i mitja de retard però un cop els licitadors han entrat s’ha pogut celebrar amb gairebé total normalitat, tret d’algun retard perquè no tots els ofertants han pogut accedir a temps a la subhasta. Els licitadors han presentat un total de 156 ofertes per a 27 immobles dels 46 que es van posar a la venda procedents d’herències intestades. Al voltant de vuitanta licitadors han assistit a la subhasta i, segons fonts del departament d’Economia, hi havia el doble de particulars que d’empreses.

Abans d’accedir a la subhasta, un particular, en Roberto, ha mostrat el seu malestar davant els mitjans de comunicació pels impediments a l’hora d’entrar i ha explicat que ha assistit a la subhasta per comprar un pis per viure-hi. Per la seva banda, un representant d’una empresa, l’Ignasi Busquets, ha dit que hi ha “molta gent a aquesta subhasta” i que “no són especuladors, té dret a anar-hi tothom”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona