Economia

Les 10 ‘start ups’ catalanes amb més potencial de creixement

L’Econòmic publica demà, un any més, les noves firmes tecnològiques i ‘bios’ elegides per un grup d’experts

L’Econòmic publica demà les 10 start ups catalanes de les quals se sentirà a parlar molt els pròxims anys pel seu creixement potencial. Coincidint amb el vuitè aniversari de la publicació, L’Econòmic dona a conèixer aquestes empreses prèviament seleccionades per un jurat, divers i experimentat, format per set experts del món de l’emprenedoria, de les inversions o de l’administració. Els criteris per a l’elecció de les start ups de recent creació són l’originalitat de la seva activitat, el lideratge de l’equip que porta els projectes o la inversió destinada inicialment a la iniciativa tecnològica o biotecnològica. Les pimes seleccionades són Aniling, Atomian, Boxmotions, Carnovo, Eelp, Gestoos, Mosaic Biomedicals, Stayforlong, Housfy i Submer. Aquest any és el cinquè cop que fem aquest exercici periodístic i ho fem coincidint amb el mes que L’Econòmic celebra l’aniversari. Ja són vuit anys d’història.

L’entrevista és a Enriqueta Aragonès, recentment nomenada directora de l’Institut d’Anàlisi Econòmica, un centre de recerca adscrit al CSIC. Aragonès és una de les majors especialistes d’Europa en la teoria dels jocs aplicats a la política, disciplina en què s’elaboren models a partir del sentit comú i de la lògica matemàtica. L’entrevistada diu que la relació de l’Estat amb Catalunya és totalment asimètrica i respon a una situació de domini d’una vers l’altra. Això explicaria el conflicte latent des de fa segles entre l’Estat espanyol i Catalunya.

En la secció d’empreses destaquem Sandwichez, una cadena de menjar de perfil saludable i cafeteria, que aquest any ja arribarà a la vintena d’establiments a la capital catalana. També es podran llegir una desena d’articles d’opinió de diversos experts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia