Economia

La falta de mà d’obra qualificada preocupa les pimes, diu Fepime

La falta de treballadors qualificats preocupa les empreses catalanes ara més que no preocupava en el passat, segons les conclusions del II Informe de la Situació Econòmica i Laboral de la Pime Catalana, elaborat per Fepime, que pertany a la patronal Foment del Treball. Segons l’entitat, des de l’any 2014, la influència de la qualitat del personal en el desenvolupament del negoci s’ha duplicat a les empreses d’entre 10 i 49 treballadors, passant de ser l’11,30% l’any 2014 fins arribar gairebé al 25% al 2017. La tendència a l’alça es repeteix també en el cas de les micropimes i les empreses de 50 o més treballadors, segons Fepime, que alerta d’aquest fenomen.

“La mà d’obra qualificada condiciona no només el creixement sinó el futur de les empreses. Tenim al davant reptes que requereixen un treball conjunt d’empreses, agents socials i administració per donar resposta a les necessitats de les pimes, que són el veritable termòmetre de la situació econòmica a Catalunya”, va assegurar aquesta setmana durant la presentació del treball Maria Helena de Felipe, presidenta de Fepime Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia