Economia

Diuen que Educart les ha acomiadat per haver reclamat millores laborals

Són tres treballadores d’aquesta empresa olotina, que ho nega i apel·la només a motius econòmics

El sindicat CGT ha denunciat l’acomiadament de tres treballadores de l’empresa Educart, Serveis Educatius i Culturals SL, una empresa que opera en una desena de museus i equipaments culturals gironins. El sindicat assegura que han estat acomiadades per haver exigit millores laborals i per haver constituït una secció sindical. Segons explica la CGT, el conflicte va esclatar a l’abril, quan cinc representants de la plantilla van presentar a la direcció una llista de demandes per pal·liar la precarietat laboral, entre d’altres, un increment salarial, que es paguessin els desplaçaments de treball i canvis organitzatius per conciliar la vida laboral amb la vida social i familiar. Com que l’empresa no pagava els desplaçaments de treball, el salari real per una jornada completa podia ser en alguns casos inferior a 900 euros mensuals.

Educart ha informat que els motius de l’acomiadament han estat només per raons econòmiques. I ha recordat que és una empresa petita de serveis educatius que treballa en un sector difícil i que els problemes econòmics l’han obligat a fer una reestructuració, que ha afectat diferents serveis i persones. “Desmentim les acomiadades i recordem que si ho consideren oportú tenen recursos legals a l’abast que poden utilitzar”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia