Economia

Banc Sabadell amplia el seu fons d’armari d’especialistes a les oficines

Ha implantat el rol de director de negocis i gestor d’assegurances

Disposa d’una estructura que supera els 2.000 experts a la xarxa d’oficines

També ha creat la figura de director de digitalització per a empreses

Dia sí i dia també s’afirma que la banca s’està transformant. La crisi, la digitalització, les fintechs, la rendibilitat del sector, l’apoderament del client són algunes de les raons que s’esgrimeixen.

Els números són implacables. El 2008, l’Estat espanyol disposava de 45.662 oficines bancàries. Nou anys després, la xifra de sucursals ha baixat fins a les 27.320, una reducció del 40%. Alguns auguren que el futur de la banca serà totalment digital. D’altres, un híbrid entre clients que utilitzaran canals remots i els que visitaran l’oficina per rebre un assessorament personalitzat.

Des de Banc Sabadell assenyalen que cal oblidar el model de xarxa comercial d’antuvi: “Les oficines d’ara s’estan convertint en centres d’atenció especialitzada on els gestors aporten un valor diferencial i un acompanyament a les decisions dels clients. La tecnologia ajuda a estar on sigui el client, però el feeling, l’empatia i sobretot la confiança es canalitzen millor per mitjà del factor humà. En aquest món digital en què ens movem, aquest toc humà continuarà sent fonamental. I això només pot donar-se a l’oficina.”

Aquesta filosofia s’ha materialitzat en un canvi de paradigma de la xarxa comercial del banc.

Fa dos anys, l’entitat va establir un nou model de distribució basat en oficines hub&centres. El hub és l’oficina matriu, un espai de gran dimensió destinat a oferir atenció personalitzada al client.

Els centres, de superfície més reduïda, que depenen del hub i que atenen les necessitats més operatives del client: pagament de rebuts, ingressos, retirada de diners, entre d’altres. A partir d’aquest model de xarxa, el banc ha reforçat l’especialització del seu equip comercial amb la creació de noves figures professionals.

Cinc perfils nous

A Banc Sabadell sempre han cregut en l’especialització per atendre millor el client. El seu fons d’armari en especialistes és ampli. A la xarxa es poden trobar vint perfils de professionals especialitzats com ara directors de pimes, d’internacional, banca privada, banca personal, negoci agrari o turístic, entre d’altres. A principi d’any, l’entitat va decidir incorporar cinc nous perfils per potenciar el servei d’àrees de negoci considerades clau. Així va sorgir el director de negocis, el gestor d’assegurances, el director d’institucions religioses, el BStartup i el director de digitalització d’empreses.

El director de negocis apareix per tractar els negocis, comerços i autònoms, un segment del mercat on el banc està creixent a un ritme de 2.000 nous clients per setmana, gràcies al nou rol. El gestor d’assegurances sorgeix per assessorar particulars i empreses en la contractació de productes de protecció de risc, una activitat de negoci estratègic per a l’entitat que va signar el 2008 una joint venture amb Zurich per a la comercialització d’assegurances. En total, la xarxa de Banc Sabadell disposa avui de 763 directors de negocis i 363 gestors d’assegurances, els quals han rebut, com tots els altres empleats, una formació específica per exercir les noves competències.

Entre els vint perfils d’especialistes, l’entitat suma més de 2.000 professionals experts en segments determinats de mercat o de producte, uns experts que no necessàriament han de saber únicament i exclusiva de productes o serveis financers. És el cas dels directors de digitalització d’empreses. “Es tracta d’un rol que a banda de ser una novetat en el nostre sector també representa un valor afegit per al client, ja que ajuda les empreses a implementar processos de transformació digital”, expliquen en el banc. El fons d’armari d’especialistes de Banc Sabadell és ampli i també adaptable a les noves necessitats que plantegin els clients.

2.000
clients
nous cada setmana és el ritme a què està creixent el mercat de comerços i autònoms
20
perfils
de professionals especialitzats amplien el fons d’armari per atendre mi llor el client


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia